r
Nosalty Logó

Zöldborsókrémleves mentás panna cottával

Évi néni
Zöldborsókrémleves mentás panna cottával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Leves:

Panna cotta:

333
Kalória
15g
Fehérje
20.6g
Szénhidrát
21.5g
Zsír
363.6g
Víz
81.7g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves:

Panna cotta:

Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves:

Panna cotta:

Összesen 1660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves:

Panna cotta:

Összesen 71 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    363.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1007 micro
  • β-karotin
    2970 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2305 micro
Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2422.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1818.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2563 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    517 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1028 micro
  • α-karotin
    5035 micro
  • β-karotin
    14851 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    11524 micro
Összesen 1660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

Leves:

  1. A csirkeaprólékot megmossuk, szárazra töröljük, és egy kanál repceolajon sóval, borssal feltesszük pirítani.
  2. Miután a húsnak aranybarna színe lett, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott répákat, és tovább dinszteljük.
  3. Ha félig puhult a zöldség, hozzáadjuk a zöldborsót és a felaprított petrezselymet, felöntjük vízzel vagy csirkealaplével, és készre főzzük.
  4. A levesből kiszedjük az aprólékot, hozzáadunk egy marék mentalevelet, és botmixerrel homogenizáljuk.

Panna cotta:

  1. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljanak.
  2. A tejet és a tejszínt egy edényben sózzuk, cukrozzuk, felmelegítjük, hozzáadjuk a kicsavart lapzselatint és a felaprított mentaleveleket. Simára keverjük.
  3. A folyadékot 5 formába szétöntjük, 2-3 órára hűtőbe tesszük megdermedni.
  4. Tálalásnál a tányérba csúsztatjuk a panna cottát, majd kancsóból köré öntjük a levest.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Egy TV műsorban láttam, és nagyon megtetszett az ötlet. Tagadhatatlanul megdobja a leves élvezeti értékét.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...