r
Nosalty Logó

Zöldborsófőzelék aprópecsenyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldborsófőzelék aprópecsenyével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2182 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3113 micro
Összesen 547 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3947.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2304 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12451 micro
Összesen 2182 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Brassói aprópecsenye:
  2. A húst megmossuk, és 1 cm széles hosszúkás csíkokra vágjuk.
  3. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, az egyik gerezd fokhagymát pedig kis szeletekre. Majd megpirítjuk egy kevés olajon.
  4. A hagymákra rátesszük a húst, és 2-3 percig sütjük nagy lángon. Ha kifehéredett a hús, rászórjuk a majorannát, borsozzuk, vegetázzuk, rárakjuk a mustárt és pároljuk. (Kicsi vízzel fel szoktam engedni, mert szaftosabban szeretem.) Kb. 20 percig pároljuk, közben kóstolgatjuk, hogy elég ízletes-e. Ha nem, akkor fűszerezzük.
  5. Ha már gyönyörűen szétomlik a hús és sűrűbb a szaftja, lekapcsoljuk a gázt.
  6. Főzelék:
  7. A krumplikat meghámozzuk, kicsi kockákra vágjuk. Feltesszük kevés sózott vízbe főni a borsóval együtt (ha üvegeset választottunk, akkor csak a krumplit főzzük, ha a krumpli majdnem kész, akkor tesszük bele az üveges borsót.)
  8. 2-3 ek olajon az apróra vágott fokhagymát pirítunk egy pár pillanatig, majd rászórjuk a lisztet. Zsemleszínűre pirítjuk, majd szórunk rá egy csipetnyi pirospaprikát. Levesszük a gázról és felöntjük tejjel.
  9. Behabarjuk vele a főzeléket, forraljuk egy kicsit, majd megkóstoljuk. Ízlés szerint sózzuk, ha szükséges. (Én szoktam bele tenni egy pici ecetet.)
  10. Levesszük a gázról, hagyjuk állni egy picit, majd az aprópecsenyével tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 19657
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy itthoni recept. Anyukám így készíti nálunk a borsófőzeléket, amit mindenki imád. Nekem ez a tökéletes főzelék, kicsit sűrűbb, ízletesebb, laktatóbb. Az aprópecsenyét saját ízlés szerint készítettem rá. Igazából bármi mehet a tetejére, de nekem így ízlett a főzelék a legjobban. :) Egy kóstolót megér!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...