r
Nosalty Logó

Zöldborsó pörkölt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Zöldborsó pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2656 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2090.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    6674 micro
  • Lut-zea
    7193 micro
Összesen 665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    145.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8362.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1379 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    1907 mg
  • Nátrium
    4413 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    1868.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    568 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1014 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    813 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    352 micro
  • β-karotin
    9102 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    26697 micro
  • Lut-zea
    28771 micro
Összesen 2656 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1099 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, olajon pirítjuk.
  2. Ezután rátesszük a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Együtt pároljuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát.
  3. Felöntjük kb. 2-3 dl vízzel, és ekkor hozzáadjuk a zöldborsót. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és a ketchuppal. A vizet szükség szerint pótolhatjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg!
  4. Fedő alatt puhára főzzük a borsót, majd hozzáadjuk a karikára vágott virslit. Néhány percig főzzük.
  5. A tejfölt kikeverjük a liszttel és 1-2 ek forró szafttal, majd a pörkölthöz adjuk. Még néhány percig összerottyantjuk, majd friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 94
  • Össznézettség: 40290
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 05.

Ajánló

Sokan köretet adnak a zöldborsó pörkölthöz, nokedlit vagy bármi mást. Szerintem semmi ilyesmi nem szükséges hozzá, csupán ropogós, friss házikenyér!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsó pörkölt
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Hamarosan itt az új zöldborsó!! Kimondottan borsó imádóknak, virslivel egy jó párosítás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...