r
Nosalty Logó

Zöldbabos szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Zöldbabos szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 577 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1153 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 577 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3477.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1363 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2028 micro
Összesen 1153 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot megtisztítjuk, mossuk, félbevágjuk. Fővő, sós vízben a borsikafűvel együtt 12-15 percig főzzük.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk. A szűzpecsenyéből kb. 6 érmét vágunk, a forró olajban oldalanként 2-3 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük. Kivesszük, és melegen tartjuk.
  3. A hagymát a pecsenyezsírban üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel, egy kicsit megpirítjuk. Felöntjük a levessel és tejszínnel. Felfőzzük, belekavarjuk a sajtot, kb. 3 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  4. A babot leszűrjük, a borsikafüvet eltávolítjuk. A vajat és a petrezselymet a babhoz adjuk, és jól megforgatjuk benne.
  5. A babot és a szűzpecsenye érméket egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk, leöntjük a mártással.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 10-15 percig gratinírozzuk. Rózsaborssal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11871
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy folyóiratban olvastam ezt a receptet, s mivel minden volt otthon, el is lett készítve. Nekünk nagyon ízlett. Tálaljuk friss bagettel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...