Zöldbabos szűzpecsenye
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
150g zöldbab41 kcal
-
3g borsikafű8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
200g sertés szűzpecsenye218 kcal
-
71 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
63g alaplé4 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
Összesen
577
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
300g zöldbab82 kcal
-
6g borsikafű16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g sertés szűzpecsenye436 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
Összesen
1153
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
26.9g zöldbab7 kcal
-
0.5g borsikafű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
35.9g sertés szűzpecsenye39 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
9g főzőtejszín12 kcal
-
11.2g alaplé1 kcal
-
4.5g sajt16 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
Összesen
103
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1738.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 355 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 705 mg
-
Nátrium 483 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 363.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 682 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1014 micro
Összesen
577
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106 g
Zsír
-
Összesen 62.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 387 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3477.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 709 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1410 mg
-
Nátrium 966 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 727.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 217 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 345 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 1363 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2028 micro
Összesen
1153
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
-
300 g zöldbab
-
2 szál borsikafű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
400 g sertés szűzpecsenye
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
100 g főzőtejszín
-
125 ml alaplé
-
50 g sajt
-
2 ek petrezselyem
-
1 ek vaj
-
1 teáskanál rózsabors
Elkészítés
- A babot megtisztítjuk, mossuk, félbevágjuk. Fővő, sós vízben a borsikafűvel együtt 12-15 percig főzzük.
- A hagymát apró kockákra vágjuk. A szűzpecsenyéből kb. 6 érmét vágunk, a forró olajban oldalanként 2-3 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük. Kivesszük, és melegen tartjuk.
- A hagymát a pecsenyezsírban üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel, egy kicsit megpirítjuk. Felöntjük a levessel és tejszínnel. Felfőzzük, belekavarjuk a sajtot, kb. 3 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük.
- A babot leszűrjük, a borsikafüvet eltávolítjuk. A vajat és a petrezselymet a babhoz adjuk, és jól megforgatjuk benne.
- A babot és a szűzpecsenye érméket egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk, leöntjük a mártással.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 10-15 percig gratinírozzuk. Rózsaborssal megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 11871
- Feltöltés dátuma: 2013. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy folyóiratban olvastam ezt a receptet, s mivel minden volt otthon, el is lett készítve. Nekünk nagyon ízlett. Tálaljuk friss bagettel.