r
Nosalty Logó

Zöldbabos sünifasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Zöldbabos sünifasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Fasírthoz

Díszítéshez

Összesen 608 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Fasírthoz

Díszítéshez

Összesen 2438 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Fasírthoz

Díszítéshez

Összesen 188 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    190 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 608 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4315.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    1502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    760.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1031 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2106 micro
Összesen 2438 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Fasírthoz

Díszítéshez

Elkészítés

Fasírthoz

  1. Zöldbabot megmossuk, nagyon apróra felaprítjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  3. Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük.
  4. Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, hagymát, lisztet, zsemlemorzsát, tojást, lecsöpögtetett zöldbabot, fűszerpaprikát, és ízlés szerint sózzuk.
  5. Jól összedolgozzuk, gombócokat formázunk, majd süni alakot készítünk belőle.
  6. Olajjal kikent tepsibe helyezzük őket. A spagettit 2 cm hosszúságúra daraboljuk és telebökdössük a süni hátát, majd készre sütjük.
  7. Mikor megsült, egy tányérra helyezzük, és kettévágott olajbogyóval díszítjük az orrát és a szemüket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 989
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabos sünifasírt
Salamon Csilla 1203 recept

Most készítettem el először zöldbabosan a fasírtot, és agyaltam, milyen mókás formában tálalhatom. Ősz lévén, sünire esett a választásom:)

Hozzávalók

Fasírthoz

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...