r
Nosalty Logó

Zöldbabos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Flikflak
Zöldbabos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 883 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3184.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1162 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    4059 micro
  • β-karotin
    10132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1356 micro
Összesen 883 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    169.8 g

Zsír

  • Összesen
    191.5 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12738.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    4647 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    3492 mg
  • Nátrium
    3651 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1881.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6421 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    362 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1207 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1672 micro
  • α-karotin
    16238 micro
  • β-karotin
    40527 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    5423 micro
Összesen 3527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    596 micro
  • β-karotin
    1488 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot a répával - ízlés szerint sózva - megpároljuk.
  2. A 9 lap lasagne tésztát sós vízben kicsit előfőzzük.
  3. Összekeverjük a tejszínt a joghurttal, az aprított kaporral, reszelt sajttal (annyit hagyjunk ki belőle, amennyi majd a tetejére kerül), valamint kevés sóval. (Mivel a zöldségekre is és a tésztára is teszünk, így ide már tényleg csak kevés szükséges.)
  4. Kevés olívaolajjal kikenjük az edényt, s elkezdjük rétegelni: tészta, zöldségek fele, tejszínes szósz, mindezt parmezánnal megszórjuk. Majd ismét tészta, a maradék zöldség, ismét tejszínes szósz, parmezán. Végül tészta, az összes maradék szósz, a félretett sajtot szépen elegyengetjük, s még ide is szórjunk valamennyi parmezánt.
  5. A sütőben lefedés nélkül kb. fél órán át sütjük, míg a sajt gyönyörűen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7471
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 23.

Ajánló

Természetesen más zöldségekkel is nagyon finom lehet. Amikor a fotó készült, akkor az edény egyik felében a zöldbab gombával volt helyettesítve (tán ezért vált ennyire vastaggá a zöldbabos réteg), s meglepő volt számomra, hogy a gomba is milyen ízletes kaporral.     Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabos lasagne
Flikflak 30 recept

Nem szeretem a hagyományos paradicsomos-húsos lasagne-t, viszont a zöldségeket és a tésztát nagyon. Így született ez a verzió.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...