Zöldbableves Iluska konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g zöldbab55 kcal
-
375g víz0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g sertészsír51 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0 kcal
-
375g tej210 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
Összesen
377
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
800g zöldbab218 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g sertészsír203 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0 kcal
-
1500g tej840 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
Összesen
1504
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
19.9g zöldbab5 kcal
-
37.4g víz0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
0 kcal
-
37.4g tej21 kcal
-
2g tejföl4 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
Összesen
37
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 908.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 568.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 672 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1129 micro
Összesen
377
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 69.8 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3635.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 2136 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 882 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.6 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 2273.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 304 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 486 micro
-
β-karotin 2690 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4516 micro
Összesen
1504
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
37
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg zöldbab
-
1.5 l víz
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1.5 ek sertészsír
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1.5 l tej
-
4 ek tejföl
-
1 teáskanál kapor
-
1 kávéskanál borsikafű
Elkészítés
- A babot tisztítás, darabokra vagdosás után odatesszük a vízben főlni. Mikor felforrt, fokhagymát törünk bele, és sózzuk. Lefedjük. Félpuhára főzzük, ez általában 35-45 perc.
- Elkészítjük a rántást: a zsírban üvegesre pároljuk a vöröshagymát, liszttel meghintjük, 1-2 percig kevergetjük, majd fűszer pirospaprikával színezzük, és rögtön felöntjük tejjel kb. 1,5-2 dl-rel. Hozzáöntjük a zöldbabhoz. A tejfölt simára keverjük kevés tejjel, hőkiegyenlítést végzünk (veszünk a forró levesből a hideg tejfölhöz), és végül folyamatos keverés mellett beleöntjük a zöldbabhoz. A maradék tejet is hozzáöntjük.
- Beletesszük az apróra vágott kaprot és borsikafüvet. Megvárjuk, míg egyet forr, majd lekapcsoljuk a tüzet alatta. Melegen vagy hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5452
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 07.
Ajánló
Én nagyon sok étel ízesítéséhez használok kakukkfű, bazsalikom, oregánó keveréket. A zöldbablevessel sem teszek kivételt, abba is szoktam tenni egy keveset. Ha valaki ecetesen kedveli, tegyen pár cseppet hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1115 recept
Nekem a zöldbablevesről anyukám jut eszembe, hisz ő nagyon szerette, és sokszor készített..... ha jó lesz az ízesítés, akkor egy finom levest kapunk!!! Minden egyes lépést leírok, hogy valóban jó legyen az eredmény. Ha langyosan szolgáljuk fel, még hűsítő is tud lenni!! :-)))