r
Nosalty Logó

Zöldbableves almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Zöldbableves almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1516 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 251 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5932.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    4499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    4178.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    334 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    461 micro
  • β-karotin
    4228 micro
  • β-crypt
    423 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5396 micro
Összesen 1516 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított zöldbabot és a felkockázott vöröshagymát vízben feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a kaprot és a petrezselymet.
  3. Közben elkészítjük a paprikás rántást, amit langyosra hűtünk, hogy hideg vízzel csomómentesre kikeverhessük.
  4. Ha a zöldbab megpuhult, hozzáadjuk a megmosott, héjas almát, de csak egy pár percig főzzük, nehogy az alma szétfőjön.
  5. A levest a felhígított paprikás rántással berántjuk és hozzáadjuk az ecetet.
  6. A tejfölt csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a leveshez.
  7. Megkóstoljuk, majd ízlés szerint összehangoljuk a cukor, a só és az ecet ízét, hogy harmonizáljanak egymással.
  • Elkészítettem: 300 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3732
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 04.

Ajánló

Ha szeretitek az aludttejet, egyszer próbáljátok ki, úgy is finom! Lehet, hogy van is köztetek olyan, aki ismeri az aludttejjel készített ételeket !  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbableves almával
Olaszné Anci 191 recept

Gyermekkorunkban nagyon sok így elkészített zöldbablevest és almalevest ettünk. Először akkor főzte így édesanyánk, amikor nem volt a kertben elég zöldbab. Aztán rájött, hogy nem is rossz ez a leves így elkészítve! Mivel akkor, amikor a szüleivel élt, azt látta, hogy minden a kertben termelt zöldséget, gyümölcsöt és azt, amit az állatok adtak, a húst, a tojást és a tejet igyekeztek felhasználni. A fölösleget pedig a piacra hordták eladni, hogy egy kis pénz is álljon a házhoz, így korán megtanult spórolni. A maradék tejet mindig szétöntögette és a főzésnél felhasználta, tejföl helyett. Így került a töklevesbe, az almalevesbe és a  zöldbablevesbe aludttej.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...