r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék VnéEdittől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
VnéEdit
Zöldbabfőzelék VnéEdittől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1251 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 209 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1928.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1765 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2859 micro
Összesen 1251 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, felkockázzuk, a zöldbabot is megmossuk, végeit levágjuk, és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk. (Most fagyasztott zöldbabból készült.)
  2. Az olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, fűszerpaprikával lehintjük, és mehet bele a zöldbab és a burgonya is. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot.
  3. Sózzuk, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a zöldbab puha nem lesz. Kevés őrölt borssal, paprikakrémmel, pici cukorral ízesítjük. (1 mk cukor, ami a bab "vadságát" elveszi.)
  4. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, citromlével ízesítjük, forralunk egy picit rajta, és kész is. Serpenyőben sült virslivel fogyasztottuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14693
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Édesanyám receptje alapján készítem. Ő mindig tett hozzá burgonyát is. Íze fenomenális. Hasonlítanám a jól elkészített csirkepaprikáshoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...