r
Nosalty Logó

Zöld csillagtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Esztella22
Zöld csillagtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2841 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.2 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    177 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3055.2 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1338 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 2841 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előkészítés:
  2. Az étcsokoládét összetörjük, és gőz felett megolvasztjuk. A megolvadt csokoládét egy nejlonzacskóba töltjük, az egyik sarkát kissé levágjuk, és a sütőpapírra csillagokat vagy más motívumokat rajzolunk. Ha kész, betesszük a hűtőbe dermedni. Tipp: ha túl forró a csoki, és lehetetlen megfogni a zacskót, ajánlatos egy téli kesztyűt felhúzni.:)
  3. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral A sütőt előmelegítjük 180 fokra
  4. Tészta:
  5. A margarint vagy a vajat egy tálba téve robotgéppel simára eldolgozzuk, majd egymás után hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és alacsony fokozaton (2-esen) összedolgozzuk.
  6. A tojást hozzáadva masszához legnagyobb fokozaton kb. fél percig felverjük.
  7. A lisztet, a kakaót és a sütőport külön tálba kikeverjük, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton robotgéppel eldolgozzuk.
  8. Végül a tésztát az előkészített tortaformába öntjük, tetejét elsimítjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Ha megsült, hagyjuk a formában kihűlni.
  9. Krém:
  10. Egy tasakGötterspeiseWaldmeistert (helyettehasználhatunk 1 cs őröltzselatint egy kis zöldfesték színezékkel keverve) a tasakon lévő utasítás szerint készítjük el, DE csak 60 g cukorral, 200 ml vízzel és 200 ml almalével kell elkészíteni, és szobahőmérsékleten lehűlni hagyni.
  11. A túrót a vaníliás cukorral, citromlével és 150 ml már lehűlt zseléfolyadékkal elkeverjük.
  12. A tejszínt a habfixálóval felverjük habbá, majd a túrómasszához adjuk, jól elkeverjük. Ezt a masszát a már kihűlt tésztán egyenletesen eloszlatjuk, és 1 ½ óra hosszára a hűtőbe tesszük.
  13. Díszítés:
  14. A már félig megdermedt krémet csillag motívumokkal díszítjük. A csillagok egy csúcsát beleszúrhatjuk srégen a krémbe, így ezek majd kilátszódnak a zseléből.
  15. A díszítés után a maradék zselét ráöntjük a krémre óvatosan, egyenletesen elosztva. Ha hirtelen, csak egy pontra öntjük a zselét, akkor ott a túrótól zavaros lesz a tortazselé.
  16. A tortát újra 3 óra hosszára a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3138
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöld csillagtorta
Esztella22 17 recept

Számomra nem mindennapi kinézetű tortát egy dr. Oetker oldalon találtam. Kihívás volt első látásra, mert a zselés dolgokkal hadilábon állok... De úgy érzem sikerült valamennyire megbirkóznom a feladattal. Elsősorban a receptet Németországban vagy Ausztriában élő magyaroknak, vagy azon lelkes szakácsainknak ajánlom, akik német kapcsolattal bírnak, és be tudják szerezni a Götterspeise Waldmeister zselés hozzátevőt. A süti nagyon finom, és főleg látványos.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...