r
Nosalty Logó

Zellerkrémleves Dorcy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dorii
Zellerkrémleves Dorcy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

A tetejére

Összesen 385 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

A tetejére

Összesen 1534 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A sűrítéshez

A tetejére

Összesen 73 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    430 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2966 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 385 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4859.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    2705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1719.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11864 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 1534 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A sűrítéshez

A tetejére

Elkészítés

A leveshez

  1. A zellert és a répákat megmossuk, megpucoljuk, és kockákra vágjuk, majd az apróra vágott hagymával együtt kevés olajon puhára pároljuk. (Kb. 10 percig, folyamatos kevergetéssel, hogy nehogy leégjen!)
  2. Amikor a zöldségek megpuhultak, felöntjük kb. 1 liter vízzel. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük (ízlés szerint).
  3. Amikor forrni kezd, beledobjuk a húsleves kockát.
  4. Közben elkészítjük a rántást. A 2 dl tejfölt összekeverjük kb. 4 ek rétesliszttel, görcsmentesre kikeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez.
  5. Folyamatosan kevergetjük tovább 2-3 percig, végül elzárhatjuk. Turmixgéppel, vagy akár csak krumplitörővel összetördeljük a belevalókat.
  6. Tálaláskor a tetejére reszelt sajtot szórhatunk (trappista) és szárított kenyeret. Jó étvágyat!:)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10065
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A krémlevesek évszaktól függetlenül, mindig nagyon ízletesek, és gyorsan elkészíthetők. Ezt a receptet először Édesanyámmal készítettem el, már akkor nagyon finomra sikerült, azóta pedig még annál is finomabb! :)

Hozzávalók

A leveshez

A sűrítéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...