r
Nosalty Logó

Zebratorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Zebratorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    290.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5554.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1210 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    2433 mg
  • Nátrium
    1322 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.1 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    98 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1306 micro
Összesen 5228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kapcsos tortaforma aljába és oldalára sütőpapírt vágunk. (Hogy könnyen ráragadjon, a kanálnyi vajjal kenjük ki a formát.)
  2. Összekeverjük a lisztet és a sütőport.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájukat habosra keverjük 200 g porcukorral, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a mogyorót, és végül belereszeljük a citrusok színes héját. (a fehér rész már keserű!)
  4. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény, majd az apránként hozzáadott 50 g porcukorral és vaníliás cukorral tömör habbá verjük.
  5. Egyharmadát beleforgatjuk a tojáskrémbe, a maradékot pedig lazán összedolgozzuk a krémmel.
  6. A masszát elfelezzük, egyik felébe beleszitáljuk a kakaót, hozzáadjuk az apróra vágott csokit, és óvatosan összekeverjük.
  7. A tortaforma közepére 2 nagy evőkanál fehér masszát teszünk (nem kell elsimítani!), annak közepére - és mindig a közepére! - 2 nagy evőkanál kakaós massza kerül, majd ismét fehér stb., amíg a kétféle színű massza el nem fogy. (Ahogy kanalazzuk a masszát, az egyre inkább elterül a formában, és felveszi a csíkos alakzatot)
  8. Előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. (A teteje dombszerűen megemelkedik, és kissé meg is repedezik.)
  9. A formában hagyjuk langyosra, majd rácsra csúsztatva teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16864
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 12.

Ajánló

Letakarva sokáig puha marad. Felnőtteknek tea- vagy kávésüteménynek ajánlom, aki szereti, megkenheti még nutellával vagy pár kanál finom lekvárral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiamnak két okból is rögtön nagy kedvence lett ez a kuglófszerű édesség: a tészta összeállításánál imád segítkezni, ő csurgatja a kakaós masszát, én a fehéret a tortaformába, és mikor megsül a "mű",  imádja a kakaójába mártogatni. A recept a Nők Lapjából származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...