Zabos rácsos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
90g finomliszt328 kcal
-
20g zabpehelyliszt81 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g joghurt18 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
6 kcal
-
20g tej11 kcal
-
10g margarin72 kcal
Töltelék
Tetejére
Összesen
897
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
450g finomliszt1638 kcal
-
100g zabpehelyliszt404 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
29 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g margarin359 kcal
Töltelék
Tetejére
Összesen
4486
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
23.9g finomliszt87 kcal
-
5.3g zabpehelyliszt21 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g joghurt5 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
5.3g tej3 kcal
-
2.7g margarin19 kcal
Töltelék
-
23.9g tehéntúró35 kcal
-
8g joghurt5 kcal
-
2.7g zabkorpa7 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
4.3g sárgabaracklekvár12 kcal
Tetejére
Összesen
238
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1446.1 g
-
Cink 236 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 183 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.4 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 151.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 23 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 108 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
897
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 173.3 g
Zsír
-
Összesen 111.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 399 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7230.6 g
-
Cink 1182 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 1082 mg
-
Vas 915 mg
-
Magnézium 461 mg
-
Foszfor 2770 mg
-
Nátrium 475 mg
-
Réz 47 mg
-
Mangán 46 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 702 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 756.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 645 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 116 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 542 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 465 micro
-
Kolin: 445 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 320 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 860 micro
Összesen
4486
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.4 g
-
Cink 63 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 29 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
45 dkg finomliszt
-
10 dkg zabpehelyliszt
-
1 csipet só
-
150 g joghurt
-
5 dkg cukor
-
2 db tojás
-
1 tasak instant élesztő
-
5 dkg margarin
Töltelék
-
45 dkg tehéntúró
-
150 g joghurt
-
5 dkg zabkorpa
-
10 dkg cukor
-
4 ek sárgabaracklekvár
Tetejére
Elkészítés
Tészta
- A kétféle lisztet és a sót összekeverjük, mélyedést készítünk a közepébe. Ide tesszük az élesztőt, a joghurtot, a cukrot, a tojásokat és kb. 1 dl tejet.
- Elkezdjük dagasztani, és amikor már majdnem összeállt, hozzátesszük a margarint, és ha szükséges, annyi tejet, hogy könnyű, ruganyos tésztát kapjunk.
- Az elkészült tésztát meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztának egyharmad részét félretesszük a rácsoknak, a többit a kinyújtjuk. (kb. 30X40 cm tesire elég).
- A kinyújtott tésztát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a túrós töltelékkel és a lekvárral, majd ráhelyezzük a rácsokat. Begyújtjuk a sütőt, és fél órát még kelesztjük a tepsiben is.
- Előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütjük.
Töltelék
- A lekvár kivételével a hozzávalókat összekeverjük, és állni hagyjuk, amíg a tészta megkel.
Tetejére
- Sütés előtt a rácsok tetejét megkenjük cukros tejjel, és megszórjuk zabpehellyel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: kb. 30X40
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6352
- Feltöltés dátuma: 2015. július 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Joghurtmentő ötlet, sűrű leves után másodiknak tökéletes.