r
Nosalty Logó

Zabos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timcsó
Zabos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4457 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 296 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    184.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4051.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    2077 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.6 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 4457 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, vajat, csipet sót, az aromát és a liszttel jól összedolgozzuk.
  2. 1-1,5 órát pihentetjük letakarva meleg helyen, majd két gombócra szedjük, átgyúrjuk őket, és 10-15 percet pihentetjük újra.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a többi hozzávalót összekeverjük, és végül a tojáshabot is óvatosan hozzáadjuk.
  4. A két tésztagombóc egyikét kinyújtjuk körülbelül 35 cm szélesre és 40 cm hosszúra, majd megkenjük a töltelék felével.
  5. Óvatosan feltekerjük, és egy éles, recés késsel 12 darabra szeljük. A szeleteket tepsire fektetjük, majd a másik tésztagombóccal is ugyan így járunk el. 24 db csigánk lesz, pihentetjük őket kb. 30 percet.
  6. Először 170 fokos sütőben 20 percet, majd később lejjebb vesszük, és még 10-15 percet 150 fokon sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4249
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timcsó 30 recept

Szeretem a "zabos" étkeket, ez csupán egy kísérlet volt, hogy milyen töltelék lesz belőle.:-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...