r
Nosalty Logó

Zabkeksz PeZsuRi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zabkeksz PeZsuRi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2757 kcal
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 231 kcal
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3676.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 2757 kcal
  • 13% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimérjük a száraz hozzávalókat, összekeverjük, és utána jöhet a többi. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat a többihez adjuk. A fehérjéket felverjük kemény habbá, és azt is beleforgatjuk az egyvelegbe.
  2. Állni hagyjuk egy kicsit, hogy a zabpehely felszívja a felesleges nedvességet. Muffin tészta jellegű sűrűséget kell kapni.
  3. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd kanállal a sütőpapírra teszünk az egyvelegből kupacokat. Egy kicsit szét fog terülni, ne ijedjünk meg. Előmelegített sütőben 200 °C-on, légkeveréses funkción megsütjük. Addig sütjük, amíg barnulni kezd a széle a kekszeknek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3456
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 12.

Ajánló

Ez nem lesz ropogós keksz. Ha azt szeretnénk, hogy ropogós legyen, akkor ropogós müzlit használjunk és tegyünk bele diót is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Holnap vendégségbe megyünk, és a kívánság cukormentes, lehetőleg rostdús, lassú felszívódású desszert volt :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...