r
Nosalty Logó

Zabfalatok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zabfalatok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    197.1 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3083.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1617 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 3328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben a zabpelyhet, lenmagot, szezámmagot, diót enyhén megpirítjuk (elhagyható), majd hagyjuk kihűlni. Utána elkeverjük benne a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, fahéjat.
  2. A tejet egy bögrébe töltjük, belecsepegtetjük a vanília aromát, és beleáztatjuk az aszalt gyümölcsöket. Én általában vörös áfonyát használok, mert a mazsolát kevesen szeretik, de mehet bele bármilyen aszalt gyümölcs, minél színesebb, annál jobb.
  3. Egy tálban jól elkeverjük a vajat a cukorral, majd eldolgozzuk benne a tojást.
  4. A vajas keveréket összeöntjük a beáztatott gyümölcsökkel, majd belekeverjük a száraz alapanyagokat. Akkor jó, ha pont felvesz minden folyadékot a zabpehely. Ha nem áll össze egy nagy masszává, mehet bele még egy kis tej.
  5. Sütőpapírral kibéleljük a tepsiket, kis golyókat formázunk a masszából, és ellapogatjuk őket korongokká. Lehet a mérettel játszani, a kisebb mutatósabb, a nagyobb kellemesen megpuhul.
  6. Addig sütjük, míg szépen megbarnul. Sütőből kivéve kicsit puhának és törékenynek tűnik, de miközben hűl, szépen megszilárdul.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16387
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc kekszem, de a bolti változat tele van cukorral. Lehet játszani a recepttel, csináltam más mogyorós-sok szezámos-sós verzióban, mindenféle aszalt gyümölcs nélkül rengeteg kókusszal, néha pálinkába áztatom, ami áztatható. Vanília helyett mehet bele rumaroma és sok sok apró kockára vágott étcsoki. Törökmogyoróval párosítva verhetetlen.:) Sütés után akinek van türelme, bevonhatja csokival. Egyszerű műanyag dobozban vagy zacskóban tárolva egy-két hétig is tárolható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...