r
Nosalty Logó

Whisky-s nutellás-csokoládés süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Whisky-s nutellás-csokoládés süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Csokoládékrém

Whisky-s tejszínhab

Összesen 1119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Csokoládékrém

Whisky-s tejszínhab

Összesen 8925 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Túrókrém

Csokoládékrém

Whisky-s tejszínhab

Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.4 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    130 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 1119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.5 g

Zsír

  • Összesen
    373.2 g
  • Telített zsírsav
    277 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13515.3 g
  • Cink
    1314 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    3262 mg
  • Vas
    1038 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    4122 mg
  • Nátrium
    2878 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1063.4 g
  • Cukor
    786 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    842.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    1618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2790 micro
Összesen 8925 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Csokoládékrém

Whisky-s tejszínhab

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk felváltva a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan belekeverjük a tojások fehérjéből felvert kemény habot is.
  2. 180-200 fokos előmelegített sütőbe tesszük a sütőpapírral kibélelt tepsit, és 20-30 perc alatt szép barnára sütjük.
  3. Hagyjuk hűlni, amikor már langyos, megkenjük a piskóta tetejét vízben elkevert kakaóporral. Pár kanál vízből és holland kakaóporból állítjuk össze, és azzal locsoljuk meg a piskótát.

Túrókrém

  1. A túrót összetörjük, majd a cukorral összekeverjük, végül a felvert tejszínt is beleforgatjuk.

Csokoládékrém

  1. A 7 dl tejet a 20 dkg cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a 3 dl tejben elkevert pudingport és a tojásokat. Addig főzzük, amíg jó kemény nem lesz a krém.
  2. A tűzről levéve belekeverjük a 20 dkg étcsokoládét, a nutellát és a whisky-t is, majd hagyjuk kihűlni.

Whisky-s tejszínhab

  1. A tejszínt a whisky-vel, nutellával és a zselatinfixszel együtt elkeverjük, majd szépen lassan felverjük a tejszínt, amíg kemény habbá nem áll össze.
  2. Végül az összeállítás: a piskótát megkenjük a túróval, annak a tetejére jön a csokoládékrém és végül a whisky-s tejszínhab. Én a tetejét még kakaóporral díszítettem :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32×40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6445
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudtam, mit találjak ki a családnak, így hát leültem, és gondolkodtam mi az, ami van itthon, végül ez a recept sült ki belőle. :) 

Hozzávalók

Piskóta

Túrókrém

Csokoládékrém

Whisky-s tejszínhab

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...