r
Nosalty Logó

Wellington pulykamáj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Wellington pulykamáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

máj

töltelék

összeállítás

Összesen 474 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

máj

töltelék

összeállítás

Összesen 2832 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

máj

töltelék

összeállítás

Összesen 224 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5539 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 474 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.1 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3880.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2018 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33282 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    80 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    304 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2900 micro
  • Kolin:
    1313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33235 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 2832 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2641 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2638 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 224 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

tészta

máj

töltelék

összeállítás

Elkészítés

tészta

  1. Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk a vajat a liszttel.
  2. A morzsás liszthalom közepébe vájjunk egy kis mélyedést, ide öntjük a tojássárgáját, és pár evőkanál vizet. Határozott mozdulatokkal kemény tésztát gyúrunk.
  3. Csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe minimum fél órára - ezalatt elkészíthetjük a májat és a tölteléket.
  4. A félóra leteltével belisztezett deszkán kinyújtjuk a tészta kétharmadát. Hat felé osztjuk, és az előzetesen kivajazott muffinformákat kibéleljük vele. Vágjuk le a felesleget, az aljukat szurkáljuk meg villával, majd 200°C-os sütőben süssük elő 10 percig.
  5. Nyújtsuk ki a maradék tésztát is, és vágjunk ki belőle 6 akkora kört, ami befedi majd a májjal és gombával töltött "pitécskéinket".

máj

  1. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd rátesszük a májakat. Ízlés szerint borsozzuk, körbepirítjuk őket, majd félretesszük.

töltelék

  1. A májsütésből hátramaradt zsiradékhoz adunk még egy kanálka vajat, erre jöhet az összevágott rozmaring.
  2. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk-borsozzuk, majd pár percet pároljuk, mielőtt a Worcestershire-szószt, és a mandulát is hozzákevernénk.
  3. Együtt pároljuk még pár percet, majd a serpenyő tartalmát egy vágódeszkára tesszük, és összeaprítjuk.

összeállítás

  1. Az elősütött tésztaaljakba helyezünk egy-egy szelet sonkát úgy, hogy kétoldalt nagyjából ugyanannyi lógjon ki belőlük.
  2. Erre jöhet egy-két evőkanál a gombás töltelékből, majd egy darab elősütött máj. Rákanalazunk még egy kevés gombát, hogy befedje, majd ráhajtjuk a sonka túllógó két végét.
  3. A kerek tésztalapokkal befedjük a Wellington pitéinket. Tojással megkenjük a tetejüket, megszurkáljuk, hogy távozni tudjon a gőz, majd 200°C-os sütőben nagyjából 20 percet sütjük.
  4. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4530
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon elegáns, kicsit átgondolt Wellington-specialitást készítettünk: pulykamájból csináltunk egyadagos húsos pitéket, a gombás tölteléket pedig mandulával dobtuk fel!

Hozzávalók

tészta

máj

töltelék

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...