r
Nosalty Logó

Wellington pulyka aszalt gyümölccsel töltve

5,0

2 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Wellington pulyka aszalt gyümölccsel töltve
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1042
Kalória
97.4g
Fehérje
46.5g
Szénhidrátok
50.5g
Zsír
404.6g
Víz
304.6g
Koleszterin
5.8g
Rost
10.4g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1042 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4166 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32686.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    31492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    404.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 1042 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    389.6 g

Zsír

  • Összesen
    202 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130746.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    424 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    3276 mg
  • Nátrium
    125969 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1618.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    796 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    2608 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2842 micro
Összesen 4166 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4856.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    4679 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

  1. A pulykamellet még minden előtt tejben áztattam egy pár órát. A pulykamell közepét késsel átlyukasztjuk, majd serpenyőbe rakva olívaolajon elősütjük.
  2. A gombát apróra vágjuk vagy géppel aprítjuk a petrezselyemmel együtt., olívaolajon néhány vékony szelet vöröshagymával és zúzott fokhagymával (csak az íz kedvéért, majd távolítsuk el) megsütjük, kis bors és kakukkfű is mehet rá.
  3. Egy fóliára ráhelyezzük a sonka szeleteket, erre rákenjük a gombás keveréket, majd a fólia segítségével rátekerjük a dijoni mustárral megkent (esetleg majorannával és bazsalikommal meghintett) pulykamellre. Ez utóbbi két fűszer elhanyagolható. Jó szorosan légmentesen csomagolva 1 éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
  4. Ha ez megtörtént, akkor kinyújtjuk a levelestésztát, megkenjük tojássárgájával és a fóliából kicsomagolt pulykát belecsomagoljuk a tésztába. Majd ezt is megkenjük tojássárgájával és nagy darabos tengeri sót is szórhatunk a telejére, a "csomagoláskor" a tésztáról lekerült sallangokat használhatjuk díszítésként is.
  5. Zsiradékkel megkent tepsiben előmelegített sütőbe rakjuk, és pirosra, ropogósra, illatosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Karácsonyra akartam sütni valami újat pulykából, így bogarásztam az interneten, és megnéztem több receptet, mire ezekből "kifejlesztettem" a sajátom. Az egész család imádta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!