r
Nosalty Logó

Vöröslencsével töltött kelkáposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
ZilkaZil
Vöröslencsével töltött kelkáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1282 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 574 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1615 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    753 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    2564 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 1150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A töltelékhez egy kevés olajon megpirítjuka fűszereket a paprika kivételével, a reszelt fokhagymát, vöröshagymát. Tűzről lehúzva beleszórjuka paprikát is.Rátesszükaz alaposan átmosott lencsét, 1 ek kukoricadarát, majd felöntjükkb. fél liter vízzel. Pépesre főzzük, megsózzuk, és lefedve langyosra hűtjük.
  2. Egy nagy fazékban sós, köménymagos vizet forralunk.
  3. Kivágjuka kelkáposzta torzsáját, és egészben a fazékba tesszük. Pár percig főzzük, amíg a levelek kezdenek elválni egymástól. Jeges vízbe tesszük, majd leválasztjuka leveleket.
  4. Egy-egy levelet megtöltünka lencsével, majd összegöngyöljük.
  5. Kivajazott, kukoricadarával megszórt hőálló tálba tesszük, tetejükre is szórunk egy kis kukoricadarát és chilipelyhet, pár darabka vajat, és 40 percet sütjük.
  6. Édes chiliszósszal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4075
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vöröslencsével töltött kelkáposzta
ZilkaZil 127 recept

Akkor találtam ki, amikor a kelkáposzta-utáló családtagom vöröslencséből szeretett volna valamit, én meg szerettem volna felhasználni a hűtőben kókadozó kelkáposztát. Így neki lett főzelék, amit még felturbóztam répával, zöldbabbal és kókusztejjel, nekem pedig ez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...