r
Nosalty Logó

Vörösboros sertésszűz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vörösboros sertésszűz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 770 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3079 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    258 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 770 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4312.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    467 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2574 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1032.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1088 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 3079 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    339 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 4 evőkanál olívaolajon üvegesre pirítjuk az apró kockára vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a vörösbort és a felaprított friss oregánót. Felforraljuk és utána félretesszük.
  3. A tésztát sós vízben "al dente" megfőzzük. A főzővízbe beletesszük a citromlevet és a sáfrányt.
  4. A sertéshúst vékony szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk. A maradékfelforrósított olajon 5 percig pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát és további 5 percig sütjük.
  6. Beleöntjük a vörösboros hagymát és az egészet lassú tűzön 20 percig főzzük.
  7. A tejszínt a húshoz keverjük, sózzuk, borsozzuk.
  8. Forró tésztával tálaljuk, a tetejét pedig főtt fürjtojással díszítjük.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17771
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel is a gyorsan elkészíthető kategóriába tartozik, a  kedvenc húsomból készült, tehát rossz nem lehet. És tényleg nem az.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...