r
Nosalty Logó

Vörösboros marharagu alla napoletana gnocchival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Hobbychef
Vörösboros marharagu alla napoletana gnocchival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

ragu

gnocchi

Összesen 977 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

ragu

gnocchi

Összesen 1952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

ragu

gnocchi

Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1649 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    563 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2546 micro
  • β-karotin
    6784 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    12793 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 977 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1365 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1421 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    5093 micro
  • β-karotin
    13568 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    25586 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 1952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    276 micro
  • β-karotin
    735 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1385 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

ragu

  1. A hagymákat aprítjuk, a sárgarépát szeleteljük. A szalonnát felkockázzuk. A húst nagyobb kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olívaolajon a szalonnát megpirítjuk, a hagymát dinszteljük, majd a húst fehérre sütjük. Hozzáadjuk a répát, majd a paprikákat, végül a paradicsomot Fűszerezzük, beleöntjük a paradicsompürét és az alaplevet. Belerakjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet. Lefedve másfél órát főzzük, időnként megkavarjuk.
  3. Amikor már a hús csaknem puha, hozzáöntjük a vörösbort. Még 20 percig főzzük tovább.
  4. Közben elkészítjük a gnocchit. A krumplit héjában megfőzzük. A krumplit összetörjük, összekeverjük a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrjuk, majd nudlikat formázunk. Forró vízben megfőzzük. Kevés olajban megforgatjuk, kicsit megpirítjuk.
  5. Tálaláskor szedünk a tányérra gnocchit, mellé marharagut.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2663
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Az olasz ízek kedvelőinek.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...