r
Nosalty Logó

Vörösboros marha agyagtálban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vörösboros marha agyagtálban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1600 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1882 micro
  • β-karotin
    4538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.3 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2913.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1101.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1826 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7528 micro
  • β-karotin
    18150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 1600 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    508 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    174 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst bepácoljuk olívaolajban, fokhagymával, sóval, borssal és egy kis kakukkfűvel. Ha nincs rá idő, szerintem elhagyható a pác, de anyukám gerilla húspácoló, és hús nálunk még nem maradt pácolatlan.
  2. Serpenyőben egy kevés olívaolajon hirtelen kérget sütünk a húsra, és félretesszük.
  3. A hagymákat félholdra szeleteljük, és a szalonnával megpirítjuk. Az üvegesre pirított szalonnás hagymát beletesszük az agyagedénybe (vagy más, sütőben használható alkalmatosságba). Felszeletelünk 2-4 gerezd fokhagymát (ízlés szerint lehet akár többet is), és rádobjuk a hagymára, majd mehet a tálba az elősütött hús is.
  4. A répákat megpucoljuk, és olívaolajon serpenyőben megpirítjuk és petrezselyem- illetve zellerzölddel ízesítjük. Tehetünk még hozzá ízlés szerint sót vagy natúr vegetát. Én szórtam rá egy kis sóval kevert bio vegetát. Ha ez kész, rászórjuk a húsra.
  5. A paradicsomot forró vízzel leöntjük, közben vigyázunk, hogy a kezünkre lehetőleg ne jusson belőle, majd hideg víz alá tartjuk, így könnyedén lehúzhatjuk a héját. Akit nem zavar a paradicsomhéj, az akár rajta is hagyhatja, én nem ítélkezem. A paradicsomot félholdra szeleteljük, és ráhelyezzük a hagyma-hús-répahalomra.
  6. Kiöntünk pohárba 2,5 deci vörösbort, kis vízzel hígítjuk, elkeverünk benne egy kis chilit, rozmaringot és kakukkfüvet (nekem csak szárított darált jutott, ezért így csináltam, de ha van friss, akkor csak dobd a hús mellé), majd felöntjük vele a hagyma-hús-répahalmot. Kiöntünk egy talpas pohárba egy deci vörösbort és megisszuk, mert megérdemeljük.
  7. Amikor már minden a tálban van, lefedjük, és a kb. 180 fokos sütőben addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Ez biztos nem kevesebb 2 óránál, de inkább három. Ha nem vagy biztos, inkább hagyd tovább a sütőben, mert a hús nem lehet túl puha, de lehet túl kemény.
  8. Ha a hús megpuhult, levesszük a fedőt, és visszatesszük a sütőbe a lefedetlen tálat, hogy a szaft besűrűsödjön, de ha nagyon szeretsz tunkolni, ez a lépés elhagyható.
  9. A kész ételt még melegen, egy deci vörösbor kíséretében tálaljuk, lehetőleg mielőtt az öcsénk megérkezik és felfal mindent. Az edény alján maradt szaftot friss kenyérrel kitunkoljuk (ez nagyon fontos).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 13370
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 13.

Ajánló

A köret választását rátok bízom. Nálunk megy most a paleo trend, ezért zöldséges röszti volt a köret, de ennél szerintem van jobb választás is. Személy szerint javasolnám a kenyeret vagy a knédlit, mert az jól felszívja a szaftot. Továbbá a recept fél kiló marhahúsra vonatkozik, mert csak ennyi volt itthon, de javasolnám rögtön dupla adag készítését, mert sokáig készül, viszont gyorsan fogy...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyák napja alkalmából úgy döntöttem, meglepem anyukámat, és helyette én főztem meg a vasárnapi ebédet. Hallottam legendákat egy bizonyos agyagtál létezéséről, így felkutattam a kamra legmélyéről, és össze is állt a tervem.....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...