r
Nosalty Logó

Vörösboros gombapaprikás tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros gombapaprikás tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1921 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2200.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1163.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    439 micro
  • β-karotin
    2700 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1479 micro
Összesen 1921 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    626 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat durván aprítjuk, a paprikákat és a paradicsomot daraboljuk, a gombákat szeleteljük.
  2. Egy serpenyőben üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikákat és a paradicsomot, majd a fokhagymát, fűszerezzük, locsolunk rá chiliszószt.
  3. Amikor a zöldségek már félpuhák, hozzáadjuk a gombát.
  4. Megfőzzük a tésztát sós vízben aldente.
  5. A gombához öntjük a bort és a tejfölt, összekeverjük, s elzárjuk a tűzhelyet, hőntartáson hagyjuk.
  6. Tálaláskor szedünk a tányérra tésztát, rákanalazzuk a gombapaprikást, s három kanál tejfölt, szórunk rá felvágott újhagyma zöldjét, s vágunk rá chilipaprikát.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1553
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A hűtőmben volt néhány zöldség, amiből eredetileg lecsót akartam főzni, de a feleségem a paprika nagy részét elhasználta, így változtatnom kellett. Végül is egy gombapaprikás került ma az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...