r
Nosalty Logó

Vörösboros csirkezúza-ragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Vörösboros csirkezúza-ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1359 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    216 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1588 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 339 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2907.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    1409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6352 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1359 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    431 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A zúzát megtisztítjuk, mossuk, konyhapapírral szárazra itatjuk, ketté vágjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  2. Az olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a zúzát és további 3-5 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, fokhagymát.
  3. Felöntjük a borral és levessel. Sóval és a kétféle borssal ízesítjük. Felfőzzük és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90-105 percig főzzük.
  4. A paprika magházát kivágjuk, megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomokat elfelezzük. A lisztet simára kavarjuk a creme fraichel és kevés vízzel.
  5. A paprikát, paradicsomot, és a lisztes creme fraichet a zúzához adjuk, és további 15 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6092
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem egy gyorsan elkészíthető étel, de néha megéri egy kis időt szánni rá, mert nagyon finom. Tálaljuk rizzsel, tésztával vagy puliszkával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...