r
Nosalty Logó

Vörösbársony nyuszi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Vörösbársony nyuszi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Vizes piskóta

Díszítés

Összesen 742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Vizes piskóta

Díszítés

Összesen 5928 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Vizes piskóta

Díszítés

Összesen 382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 742 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    304.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    779 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2972 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1117 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.8 g
  • Cukor
    523 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1428 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 5928 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Vizes piskóta

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót.
  2. Egy másik tálban robotgéppel alaposan kikeverjük a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverjük az egész tojást, a vanília aromát, a tejfölt és az ételfestéket.
  3. A lisztes keverékhez hozzáöntjük a folyékony masszát, és jól összekeverjük. 3 muffin formát félig megtöltünk a masszával, a többit egy 20 cm-es tortaformába öntjük.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 20-25 perc alatt megsütjük a tésztát. Megtöltés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

  1. A krémhez a margarint simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vanília aromával.
  2. A testet félbevágjuk, megtöltjük a krémmel. A lábakat és a farkat a krémmel a testhez ragasztjuk, és azokat is bevonjuk.
  3. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.

Vizes piskóta

  1. A tojássárgákat cukorral és a vízzel kikeverjük.
  2. A tojásfehérjéket felverjük habnak.
  3. A felvert fehérjéket a liszttel a cukros tojásos masszához forgatjuk, egy kis zöld ételfestéket csöpögtetünk bele.
  4. Egy kisebb téglalap alakú tepsiben, 180 fokon megsütjük.

Díszítés

  1. A tappancsokat rózsaszín marcipánnal díszítjük.
  2. A zöld alapra rakjuk a nyuszit, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1152
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösbársony nyuszi torta
Tóth Bernadett 48 recept

Egy blogon találtam az alap receptet. Húsvétra készítettem belőle egy nyuszi tortát. :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Vizes piskóta

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...