Vörösbársony nyuszi torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
23g finomliszt82 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
23g margarin161 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
6g margarin45 kcal
-
13g mascarpone51 kcal
-
31g porcukor121 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Vizes piskóta
-
21g tojás26 kcal
-
3g víz0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
6g marcipán29 kcal
-
33 kcal
Összesen
742
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
180g finomliszt655 kcal
-
23 kcal
-
0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
180g margarin1291 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
50g margarin359 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Vizes piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
24g víz0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
50g marcipán231 kcal
-
40g kókuszreszelék264 kcal
Összesen
5928
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
11.7g finomliszt42 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
11.7g cukor45 kcal
-
11.7g margarin84 kcal
-
6.5g tejföl13 kcal
-
3.6g tojás4 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
3.2g margarin23 kcal
-
6.5g mascarpone26 kcal
-
16.2g porcukor63 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
Vizes piskóta
-
10.7g tojás13 kcal
-
1.6g víz0 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
3.2g marcipán15 kcal
-
2.6g kókuszreszelék17 kcal
Összesen
382
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.5 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
742
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.2 g
Zsír
-
Összesen 304.7 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 779 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2972 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1117 mg
-
Nátrium 1049 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 747.8 g
-
Cukor 523 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 316.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2317 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 217 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 655 mg
-
Retinol - A vitamin: 2197 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1428 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1030 micro
Összesen
5928
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
382
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
18 dkg finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 tk sütőpor
-
18 dkg cukor
-
18 dkg margarin
-
1 dl tejföl
-
1 db tojás
-
1 csipet só
Krém
-
5 dkg margarin
-
10 dkg mascarpone
-
25 dkg porcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Vizes piskóta
-
3 db tojás
-
3 ek víz
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
Díszítés
-
40 g kókuszreszelék
Elkészítés
Tészta
- Egy tálba összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót.
- Egy másik tálban robotgéppel alaposan kikeverjük a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverjük az egész tojást, a vanília aromát, a tejfölt és az ételfestéket.
- A lisztes keverékhez hozzáöntjük a folyékony masszát, és jól összekeverjük. 3 muffin formát félig megtöltünk a masszával, a többit egy 20 cm-es tortaformába öntjük.
- Előmelegített sütőben, közepes lángon, 20-25 perc alatt megsütjük a tésztát. Megtöltés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém
- A krémhez a margarint simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vanília aromával.
- A testet félbevágjuk, megtöltjük a krémmel. A lábakat és a farkat a krémmel a testhez ragasztjuk, és azokat is bevonjuk.
- 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.
Vizes piskóta
- A tojássárgákat cukorral és a vízzel kikeverjük.
- A tojásfehérjéket felverjük habnak.
- A felvert fehérjéket a liszttel a cukros tojásos masszához forgatjuk, egy kis zöld ételfestéket csöpögtetünk bele.
- Egy kisebb téglalap alakú tepsiben, 180 fokon megsütjük.
Díszítés
- A tappancsokat rózsaszín marcipánnal díszítjük.
- A zöld alapra rakjuk a nyuszit, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1152
- Feltöltés dátuma: 2016. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Tóth Bernadett
48 recept
Egy blogon találtam az alap receptet. Húsvétra készítettem belőle egy nyuszi tortát. :)