r
Nosalty Logó

Vörösbabos brownie

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Júlia
Vörösbabos brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2948 kcal
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 589 kcal
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    124.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3183.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    783 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1022 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 2948 kcal
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 413 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kibéleljük a sütőformámat.
  2. Egy ételaprítóba tesszük a zabot, majd finomra őröljük. (Lehet zablisztet is használni, de jót tesz a textúrájának, ha kisebb-nagyobb darabok is vannak benne.) Félretesszük.
  3. Az üres ételaprítóba tesszük a babot, mézet, olajat és a vaníliát, majd daraboljuk/aprítjuk, amíg az egésznek egy tészta jellegű állaga nem lesz.
  4. Ehhez adjuk az instant kakaót, sütőport (egy csipet sót), kávét és a babpürét. Jól elkeverjük.
  5. A babos tésztához adjuk a zabot, a lisztet és az apróra darabolt csokoládét, majd addig keverjük, amíg éppen össze nem áll a tészta. (Nem kell túlkeverni, és egy picit sűrűbb tésztát kell kapnunk.)
  6. A sütőformába egyengetjük.
  7. A tetejét is elkészítjük. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, ha már habos és elkezdett növekedni, hozzáadjuk a cukrot és a kakaót, majd felhabosítjuk. A tojáshabot a nyers tészta tetejére egyengetjük.
  8. A sütit 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felvágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1525
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek kísérletezni a desszertekkel, főleg hogyha szokatlan összetevőkkel lehet dolgozni. A bab említése többeknél kiverte a biztosítékot, de aki megkóstolta, az nem panaszkodott. Aki nem tudott róla és úgy kóstolta meg, azoknak mind ízlett kivétel nélkül. 

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...