Vörös rózsák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nadika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g kekszmorzsa210 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
13g dió85 kcal
A sziruphoz
A tetejére
-
10g cukor39 kcal
Összesen
1494
kcal
- 3% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g kekszmorzsa419 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
60g margarin430 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
26g dió170 kcal
A sziruphoz
A tetejére
-
20g cukor77 kcal
Összesen
2985
kcal
- 3% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
14.3g finomliszt52 kcal
-
9.5g kekszmorzsa40 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
-
14.3g joghurt9 kcal
-
5.7g margarin41 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
2.5g dió16 kcal
A sziruphoz
A tetejére
-
1.9g cukor7 kcal
Összesen
284
kcal
- 3% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 58.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1352.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 497 mg
-
Nátrium 430 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229.1 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 214.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 251 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
1494
kcal
- 3% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 33.8 g
Zsír
-
Összesen 117.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2704.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 684 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 994 mg
-
Nátrium 860 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 458.2 g
-
Cukor 277 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 429.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 532 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 501 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 377 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
2985
kcal
- 3% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 bögre kekszmorzsa
-
150 g joghurt
-
6 dkg margarin
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 kávéskanál ételfesték
A sziruphoz
A tetejére
-
2 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet és adarált kekszet egy tálba öntjük, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az étolajat és a joghurtot, majdösszegyúrjuk, utána hozzáadjuk az összes ételfestéket.A tésztát hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a szirupot.
- A szirup hozzávalóit egy kis lábosban összekeverjük, gyakori keverés mellett felforraljuk, majd forrástól számítva kb. 5 percig főzzük.
- A tésztát kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokat vágunk belőle.
- Egy rózsához 6 korong szükséges. Az első korong közepébe belefektetünk egy olyan hosszúkukoricapelyhet, mint a korong, majd felhajtjuk a széleit. Fogunk még egy korongot, és a kukoricapelyhesnek arra a felére fordítjuk az előbb említett módon, amelyiknél kilátszik a kukoricapehely. A 3. korongot az egyik oldalára tapasztjuk, a 4.-et a vele szembe lévő oldalra. Az 5.-et és a 6.-at úgy tesszük szembe egymással, mint az első kettőt.
- Ezután egy éles késsel félbevágjuk őket, és a vágott felére fordítva beletesszük egy margarinnal kikent tepsibe. Így mindegyiknek a közepén látszik a kukoricapehely.200 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük őket.
- Ha kész, még melegében meglocsoljuk őket kétszer a sziruppal, majd megszórjuk kristálycukorral.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2590
- Feltöltés dátuma: 2013. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nadika
13 recept
Miután rátettük a szirupot, érdemes másik tálcára átrakni, mert ha többet szív be a szirupból, akkor leválhatnak a szirmai.