Vörös bársony torta mascarponekrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3 kcal
-
20g joghurt12 kcal
-
3g cékla1 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
42g mascarpone168 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
10g joghurt6 kcal
-
17g növényi tejszín42 kcal
Összesen
500
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
4g só0 kcal
-
46 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
240g joghurt146 kcal
-
30g cékla9 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
125g joghurt76 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
Összesen
5988
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
12.9g finomliszt47 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2 kcal
-
6.2g vaj44 kcal
-
15.5g cukor60 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
12.4g joghurt8 kcal
-
1.6g cékla0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
A krémhez
-
25.9g mascarpone104 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
6.5g joghurt4 kcal
-
10.3g növényi tejszín26 kcal
Összesen
308
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
500
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.9 g
Zsír
-
Összesen 374.6 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 670 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4322.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 595 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 992 mg
-
Nátrium 2371 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 569 g
-
Cukor 358 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 463.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1075 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 392 mg
-
Retinol - A vitamin: 1059 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 540 micro
Összesen
5988
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
308
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
0.5 tk só
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
12 dkg vaj
-
30 dkg cukor
-
2 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2.4 dl joghurt
-
1 tk ecet
-
1 tk szódabikarbóna
A krémhez
-
500 g mascarpone
-
3 ek porcukor
-
125 ml joghurt
-
2 dl növényi tejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük.
- A vajat puhára keverjük a cukorral, beletesszük a tojást és a vaníliás cukrot.
- A natur joghurtot és a céklaport hozzákeverjük a tésztához.
- Pohárba tesszük a szódabikarbónát, ráöntjük az ecetet.
- Pezsegni kezd, ekkor rögtön ráöntjük a masszára, összekevertjük. 24 cm-es tortaformába öntjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
- A krém hozzávalóiból krémes masszát keverünk, 1 dlnövényi tejszínt felverünk és ezt is a krémhez adjuk.
- A tortát, ha kihűlt 3-ba vágjuk és megtöltjük a krémmel. Bekenjük az oldalát és a tetejét.
- Habtejszínnel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 18942
- Feltöltés dátuma: 2013. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A Tortakirály előszerettel használja ezt a tortatésztát, és nagyon szeretem az alkotásait. Így mikor megláttam a piacon a céklaport, rögtön eszembe jutott, hogy ő is azt mondta egyszer, hogy igazi céklát használ a színezéséhez, nem ételfestéket. Bár nem lett igazán vörös. Legközelebb többet teszek bele, hátha akkor jó lesz. Csak féltem, hogy nagyon fog az ízén érződni.