r
Nosalty Logó

Vízben főtt krumpliknédli dinsztelt káposztával és oldalassal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Vízben főtt krumpliknédli dinsztelt káposztával és oldalassal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Krumpliknédli

Dinsztelt káposzta

Sült oldalas

Összesen 1065 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Krumpliknédli

Dinsztelt káposzta

Sült oldalas

Összesen 6398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Krumpliknédli

Dinsztelt káposzta

Sült oldalas

Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 1065 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.5 g

Zsír

  • Összesen
    211.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6223.5 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    980 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    669 mg
  • Foszfor
    2874 mg
  • Nátrium
    1177 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    891.9 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    2754.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    846 mg
  • D vitamin:
    756 micro
  • K vitamin:
    478 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    1224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8049 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4879 micro
Összesen 6398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Krumpliknédli

Dinsztelt káposzta

Sült oldalas

Elkészítés

Krumpliknédli

  1. A burgonyákat megmossuk, és héjában megfőzzük sós vízben. Miután megfőttek, félretesszük őket kihűlni. Mikor már kihűltek, meghámozzuk őket és széttörjük. Nem kell annyira pépesre, mint ha krumplipürét készítenénk, annál kicsit darabosabbra (de csak kicsit).
  2. A széttört krumplihoz hozzáadjuk az egész tojásokat, sót, 1 csipet borsot és (hát itt kezdődik a tudomány) a lisztet. A lisztet NEM egyben szórjuk bele, hanem szépen fokozatosan gyúrjuk a tésztánkat, és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. Ebben az a trükk, hogy pontosan nem tudom, mennyit fog felvenni nektek, nekem 3/4 kg lisztet vett fel. Nem kell bele se víz, se tej, se semmi más, mint amit feltüntettem, de addig-addig kell beleszórogatni a lisztet és gyúrni, míg már nem ragad a kezünkhöz többé a tészta.
  3. Ha ez megvan, akkor 4 fele vágjuk, és henger formára gyúrjuk mind a 4 knédlinket.
  4. Miután megvannak a knédlijeink, egy nagy edényt 3/4-ig engedünk vízzel, teszünk bele 1 csipet sót, és csak azután tesszük bele a knédliket (2 fér el egymás mellett, mert nem nőnek meg nagyon), hogy a víz forr. De igazán forrnia kell, mikor beletesszük őket, nem csak simán forrónak lennie, mert különben szétfőnek. Ezt a forrási szintet egy pillanatra sem vesszük vissza, míg meg nem főttek teljesen. Először teljesen elsüllyednek, utána, mikor már kezdenek átfőni, felúsznak, de még nem szabad kivenni őket. Miután feljöttek, várunk még legalább 30 percet, és csak utána vesszük ki őket (sajnos nem tudok tippet adni arra, hogy mikor kész igazán, itt nincs szúrópróba vagy ilyesmi, egyszerűen csak időt kell nekik adni, és akkor tuti jók lesznek). Én tányérra szoktam kitenni őket, lekenni olajjal a tetejüket, és egy konyharuhával lefedni.
  5. A knédlik készek.

Dinsztelt káposzta

  1. A káposztáról leszedjük a külső leveleket, ha nem szépek, utána kivágjuk az alsó kemény részeit, és legyaluljuk szép vékonyra, és átmossuk folyó víz alatt. A hagymákat megpucoljuk, és vékony félholdakra vágjuk.
  2. Egy nagy edény alá alágyújtunk, és beleteszünk kb. 6 ek cukrot. Lekaramellizáljuk, hozzáadunk kevés vizet (lehet utána még felönteni, de én utálom, ha tocsog a sok vízben), kb. 3 dl, vigyázzunk, mert fröcsögni szokott. Ha a víz benne van, jöhet az ecet, végül a káposzta, hagyma, pici só, kömény, és nagyon pici bors. Lefedjük az edényt, és közepes lángon itt-ott kevergetve adunk neki legalább 1 órát. Közben kóstolgatjuk, nem-e kell még bele ecet/cukor/kömény (én pl. az ecetet csak ,,ésszel" használhatom, merthogy a férjem utálja), és persze, hogy a káposztánk megpuhult-e már.
  3. TIPP: nem épp koleszterinbarát, de azért nagyon finom (mivel én a cukor karamellizálásával indítok, de mégis imádjuk, ha kicsit zsíros a dinsztelt káposzta), én szoktam még beletenni 1 csapott ek zsírt, mikor már minden benne van.:)

Sült oldalas

  1. A fokhagymát megpucoljuk, összetörjük. A húsokat befűszerezzük és megsütjük (jobb, ha tepsiben sül alufólia alatt, de nekem serpenyőben kellett készítenem). A szeletekre vágott knédlivel, dinsztelt káposztával tálaljuk. Jó étvágyat :)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3811
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel otthon felejtettem a knédlipárolót (nem tudom, igazából mi a neve annak a lyukacsos, virág kinézetű, lábacskás, kinyitható ízének, bocsi), így számomra a krumpliknédli egy valódi mentőöv, és áldom a nevét annak, aki ezt a knédlifajtát feltalálta :) A dinsztelt káposzta és a oldalas csak mellékes, a krumpliknédli az, amit meg szeretnék megosztani veletek. Elég melós kigyúrni, és tömzsibb, mint a hagyományos, dagasztott, párolt knédli, de nagyon finom, laktató, és teljesen más eljárással készül, mint a hagyományos. Íme :)

Hozzávalók

Krumpliknédli

Dinsztelt káposzta

Sült oldalas

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...