r
Nosalty Logó

Virslivel töltött kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Virslivel töltött kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 720 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 3603 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 289 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    1426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 720 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10569.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    1525 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    7132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 3603 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben a cukorral. Hozzákeverjük a liszthez az élesztős tejet, a sót, a tejet, az olajat.
  2. Jól kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  3. A tepsit kikenjük, kilisztezzük,vagy sütőpapírral kibéleljük.
  4. A megkelt tésztát két részletben egy lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk téglalap alakúra. Háromszög alakú tésztákat vágunk, és a szélesebb végére teszünk egy darab virslit. (Én hosszabb virslit használtam, azt harmadoltam.)
  5. A virslis végénél kezdve feltekerjük, és a tepsibe rakjuk egymástól távolabb.
  6. Megkenjük a tojássárgájával, és reszelt sajtot teszünk rá.
  7. Még a tepsiben is kelesztjük 30-45 percet.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 251
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 90161
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslivel töltött kifli
Andi80_ 380 recept

A férjem egyik nagy kedvence ez a "fincsiség". Mustárral és ketchuppal a tetején kiváló kis reggeli vagy uzsonna. Sajtot trappistát használtam, de füstölttel még finomabb, akár szezámmaggal is meghinthető. Nekem általában olyan 20-25 db kifli lesz ebből az adagból.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...