Virslis paradicsomos szójaszósz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A virslis szószhoz
-
2g olívaolaj18 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g só0 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
88g füstölt virsli235 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
6g akácméz19 kcal
A körethez
-
125g kagylótészta464 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
A tálaláshoz
-
25g sajt88 kcal
Összesen
1066
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A virslis szószhoz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
4g só0 kcal
-
600g paradicsom108 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
350g füstölt virsli942 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
25g akácméz76 kcal
A körethez
-
500g kagylótészta1855 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
A tálaláshoz
-
100g sajt352 kcal
Összesen
4258
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A virslis szószhoz
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.3g vöröshagyma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
15.2g paradicsom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
8.9g füstölt virsli24 kcal
-
6.3g habtejszín19 kcal
-
0.5g szójaszósz0 kcal
-
0.3g szójaszósz0 kcal
-
0.6g akácméz2 kcal
A körethez
-
12.7g kagylótészta47 kcal
-
50.8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A tálaláshoz
-
2.5g sajt9 kcal
Összesen
108
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.3 g
Zsír
-
Összesen 53.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3032.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 513 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 567 mg
-
Nátrium 1712 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 774.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 739 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
1066
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149 g
Zsír
-
Összesen 213.3 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 632 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12129.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 431 mg
-
Kálcium 2051 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 471 mg
-
Foszfor 2270 mg
-
Nátrium 6846 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 436.3 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 3099.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1548 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1334 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 1275 micro
-
α-karotin 606 micro
-
β-karotin 2957 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 15438 micro
-
Lut-zea 982 micro
Összesen
4258
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 392 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
A virslis szószhoz
-
1 ek olívaolaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 kk só
-
só ízlés szerint
-
350 g füstölt virsli
-
2 ek szójaszósz
-
1 ek szójaszósz
-
1 ek akácméz
A körethez
-
500 g kagylótészta
-
2 l víz
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
Elkészítés
A virslis szószhoz
- A főzőhagymát lereszeljük, a fokhagymát finomra vágjuk, kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk.
- Beletesszük a friss, feldarabolt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, összeforraljuk.
- Beletesszük a felkarikázott virslit, hagyjuk megfőni, beletesszük a világos szójaszószt, a sötét szójaszószt, a mézet, és ezzel is főzzük. Ha felforrt, beleöntjük a habtejszínt,és felforraljuk, azaz összeforraljuk. Kóstoljuk meg, és szükség szerint még ízesítjük. (kb. 20 - 25 perc összesen)
- 4. Sós, forró vízben kifőzzük (6-8 perc) az előírás szerint a tésztát, lecsepegtetjük, és tálaljuk a készre főtt szósszal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10304
- Feltöltés dátuma: 2011. november 06.
Ajánló
Reszelt sajt a tetejére, finom bor vagy házi szörp mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
A friss paradicsom, az olasz fűszerek, a tejszín és a kínai ízek finomak lettek együtt ebben a szószban. Aki gondolja, tegyen bele csirkemell-filét, kicsire vágva, úgy készítse el a szószt. (A virsli csak egy választható gyors megoldás.) Nagyon finom lett a szósz, csirkeaprólék leves után tálaltam. Ennyi a történet. :-)