r
Nosalty Logó

Virslis paradicsomos szójaszósz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Virslis paradicsomos szójaszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A virslis szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1066 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A virslis szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4258 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A virslis szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3032.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    1712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1066 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    213.3 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12129.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    431 mg
  • Kálcium
    2051 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    2270 mg
  • Nátrium
    6846 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    3099.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1548 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1334 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    2957 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 4258 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    392 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A virslis szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A virslis szószhoz

  1. A főzőhagymát lereszeljük, a fokhagymát finomra vágjuk, kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a friss, feldarabolt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, összeforraljuk.
  3. Beletesszük a felkarikázott virslit, hagyjuk megfőni, beletesszük a világos szójaszószt, a sötét szójaszószt, a mézet, és ezzel is főzzük. Ha felforrt, beleöntjük a habtejszínt,és felforraljuk, azaz összeforraljuk. Kóstoljuk meg, és szükség szerint még ízesítjük. (kb. 20 - 25 perc összesen)
  4. 4. Sós, forró vízben kifőzzük (6-8 perc) az előírás szerint a tésztát, lecsepegtetjük, és tálaljuk a készre főtt szósszal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10304
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 06.

Ajánló

Reszelt sajt a tetejére, finom bor vagy házi szörp mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslis paradicsomos szójaszósz
Éva-Anyóca 350 recept

A friss paradicsom, az olasz fűszerek, a tejszín és a kínai ízek finomak lettek együtt ebben a szószban. Aki gondolja, tegyen bele csirkemell-filét, kicsire vágva, úgy készítse el a szószt. (A virsli csak egy választható gyors megoldás.) Nagyon finom lett a szósz, csirkeaprólék leves után tálaltam. Ennyi a történet. :-)

Hozzávalók

A virslis szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...