r
Nosalty Logó

Virslis margaréta

Andi80_
Virslis margaréta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

460
Kalória
16.6g
Fehérje
51.1g
Szénhidrát
20g
Zsír
38.1g
Víz
70.8g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3677 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 460 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    160.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9949.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    2058 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    5716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    409.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    305.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    741 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 3677 kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, olajat, és alaposan kidagasztjuk. 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett felületre borítjuk, kettévesszük, és először a tészta egyik részét nyújtjuk el téglalap alakúra. Négyfelé vágjuk. Kapunk négy darab téglalapot. (Nekem kb. 20×12 cm-es lett a virsli hosszához igazítva.)
  4. Az egyik téglalap közepére fektetünk egy virslit, ráhajtjuk a tészta másik oldalát. A szélén hagyva egy kis részt bevagdaljuk úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát, csak a virslit.
  5. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. A rúdból formáljunk koszorút, a virsli szirmokat forgassuk úgy, hogy a virslik vágott fele az ég felé nézzen. Tojássárgájával kenjük le. A közepét szórjuk meg reszelt sajttal.
  7. A tepsiben még kelesszük meleg helyre téve kb 45 percet. Ugyanígy járjunk el a többi tésztával is. Ebből az adagból így 8 db margaréta lesz.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük. A sütőből kivéve kenjük le tejjel, és takarjuk le konyharuhával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29x40

Ez a recept a Mákvirág és a Virslivel töltött kifli újragondolásából jött létre. Anyukámék sajnos ritkán tudnak meglátogatni a több száz km-nyi távolság miatt, ezért gondoltam, hogy valami szép és finom étekkel várom őket vacsira.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...