r
Nosalty Logó

Virslis-köményes sörkiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Virslis-köményes sörkiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 843 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6745 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 285 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 843 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.2 g

Zsír

  • Összesen
    287.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12627.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    444 mg
  • Kálcium
    2313 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2200 mg
  • Nátrium
    7297 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    816 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    858 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    588 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 6745 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Felfuttatjuk az élesztőt a tejben a cukorral.
  2. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a fűszereket, az olajat, kicsit elkeverjük, majd utána hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet. Jó alaposan megdagasztjuk. Lehet, hogy még egy kis lisztet felvesz a tészta.
  3. 30-35 percig meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Kelesztés után kicsit átdagasztjuk, 4 részre osztjuk a tésztát, és egyesével kör alakúra kinyújtjuk.
  5. Felvágjuk háromszögekre - először négybe, aztán nyolcba, majd megfelezzük a háromszögeket -, úgyhogy 16 db legyen belőle. (Tehát összesen 64 db lesz.)Teszünk rá egy karika virslit, feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  6. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk egész köménymaggal, reszelt sajttal, és még így kb.20 percet kelesztjük. Forró sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3162
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon jó recept. Természetesen virsli helyett lehet szalonnát, kolbászt, maradék sült húst, parizerkckákat stb. is használni.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...