Virslis-gombás finomság Blundell tésztából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
8g margarin54 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
10g víz0 kcal
-
8g cukor29 kcal
A szélére
A közepébe
-
125g gomba27 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére
-
14g tojás17 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
Összesen
989
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
7g só0 kcal
-
7g élesztő7 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g víz0 kcal
-
30g cukor116 kcal
A szélére
A közepébe
-
500g gomba107 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére
-
55g tojás69 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
Összesen
3951
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
15.7g finomliszt57 kcal
-
1.9g margarin13 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.4g élesztő0 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
A szélére
A közepébe
-
31.3g gomba7 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére
-
3.4g tojás4 kcal
-
9.4g trappista sajt33 kcal
Összesen
246
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 70.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2331 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 419 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 1334 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 221.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 514 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 505 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
989
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.1 g
Zsír
-
Összesen 281.1 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 999 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9323.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 1676 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 1846 mg
-
Nátrium 5337 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 247.9 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 886.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2057 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 145 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 457 mg
-
Retinol - A vitamin: 2019 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 464 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 535 micro
Összesen
3951
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A szélére
-
20 dkg virsli
A közepébe
-
50 dkg gomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tetejére
-
1 db tojás
-
15 dkg trappista sajt
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához egy keverőtálba szitáljuk a lisztet. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vízzel elkevert tojást. (A víz mennyisége a tojás mérete miatt változhat.) Sima, puha tésztává dagasztjuk és szobahőmérsékleten, letakarva 15 percet pihentetjük.
- A 15 dkg vajat vagy margarint, két zacskó között egy nyújtófával 12 mm vastag, 12×12 cm-es négyzetté alakítjuk. Nyújtsuk ki a tésztát 28x28 cm-es lappá, tegyük a közepére a vajat, hajtsuk rá a tészta két oldalát úgy, hogy a szélei fedjék egymást. Fordítsuk át az egészet és a másik két oldalát is hajtsuk fel. A széleit nyomogassuk össze és nyújtsuk ki. A hossza a szélesség háromszorosa legyen.
- Egy szimpla hajtogatást alkalmazunk, széleit összenyomkodjuk, 15 perces pihenőkkel még vagy háromszor megismételjük, szimpla hajtogatásokat alkalmazva. Ne ijedjünk meg, ha kicsit kijön a vaj, lisztezzük meg és tegyük pihenni a hűtőbe 1,5 órára (hajtogatás előtt a lisztet seperjük le róla).
- A hajtogatások között elkészítjük a gombát. Az apróra vágott vöröshagymát ledinszteljük, rátesszük a szeletelt gombát, fél pohár vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, majd zsírjáig pároljuk.
- A tésztát egy 40 cm-es átmérőjű kör alakúra nyújtjuk, szélét körbe tojással megkenjük.
- A virsliket keresztben kettévágjuk, a szélektől beljebb körberakjuk a tésztán úgy, hogy a tészta szélét ha behajtogatjuk, befedjék a virslit, a tojással megkent rész a virsli belső oldalánál megragassza a tésztát.
- Kb 3 centinként a virslivel töltött részt bevágjuk, egyet csavarunk rajta (kifordítjuk), hogy látszanak a virslidarabok - nem baj, ha nem szabályos kerek-.
- Közepére halmozzuk a ledinsztelt gombát, rászórjuk a reszelt sajtot, tojással körbekenjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tolva pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5656
- Feltöltés dátuma: 2013. január 07.
Ajánló
Ízlés szerint tetszőleges raguval is tölthető, szerintem ebből a szempontból ennek a receptnek is csak a fantázia szab határt. Török ötlet alapján magyarosítottam. /Aylizce Örgü/
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Olaszné Anci
191 recept
Az internetről vettem az ötletet, ott nem tudom, milyen tésztából készült. Úgy gondoltam, hogy erre a célra a Blundell tésza lesz az, amiből én ki szeretném próbálni. A családomnak ízlett, de menetközben már születtek további ötleteim a töltelék összetételével kapcsolatban, de azt majd legközelebb.