r
Nosalty Logó

Virslis-gombás finomság Blundell tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Virslis-gombás finomság Blundell tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szélére

A közepébe

A tetejére

Összesen 989 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szélére

A közepébe

A tetejére

Összesen 3951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szélére

A közepébe

A tetejére

Összesen 246 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2331 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 989 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    281.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9323.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1676 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1846 mg
  • Nátrium
    5337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2057 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2019 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 3951 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szélére

A közepébe

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához egy keverőtálba szitáljuk a lisztet. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vízzel elkevert tojást. (A víz mennyisége a tojás mérete miatt változhat.) Sima, puha tésztává dagasztjuk és szobahőmérsékleten, letakarva 15 percet pihentetjük.
  2. A 15 dkg vajat vagy margarint, két zacskó között egy nyújtófával 12 mm vastag, 12×12 cm-es négyzetté alakítjuk. Nyújtsuk ki a tésztát 28x28 cm-es lappá, tegyük a közepére a vajat, hajtsuk rá a tészta két oldalát úgy, hogy a szélei fedjék egymást. Fordítsuk át az egészet és a másik két oldalát is hajtsuk fel. A széleit nyomogassuk össze és nyújtsuk ki. A hossza a szélesség háromszorosa legyen.
  3. Egy szimpla hajtogatást alkalmazunk, széleit összenyomkodjuk, 15 perces pihenőkkel még vagy háromszor megismételjük, szimpla hajtogatásokat alkalmazva. Ne ijedjünk meg, ha kicsit kijön a vaj, lisztezzük meg és tegyük pihenni a hűtőbe 1,5 órára (hajtogatás előtt a lisztet seperjük le róla).
  4. A hajtogatások között elkészítjük a gombát. Az apróra vágott vöröshagymát ledinszteljük, rátesszük a szeletelt gombát, fél pohár vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, majd zsírjáig pároljuk.
  5. A tésztát egy 40 cm-es átmérőjű kör alakúra nyújtjuk, szélét körbe tojással megkenjük.
  6. A virsliket keresztben kettévágjuk, a szélektől beljebb körberakjuk a tésztán úgy, hogy a tészta szélét ha behajtogatjuk, befedjék a virslit, a tojással megkent rész a virsli belső oldalánál megragassza a tésztát.
  7. Kb 3 centinként a virslivel töltött részt bevágjuk, egyet csavarunk rajta (kifordítjuk), hogy látszanak a virslidarabok - nem baj, ha nem szabályos kerek-.
  8. Közepére halmozzuk a ledinsztelt gombát, rászórjuk a reszelt sajtot, tojással körbekenjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tolva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5656
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 07.

Ajánló

Ízlés szerint tetszőleges raguval is tölthető, szerintem ebből a szempontból ennek a receptnek is csak a fantázia szab határt. Török ötlet alapján magyarosítottam. /Aylizce Örgü/

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslis-gombás finomság Blundell tésztából
Olaszné Anci 191 recept

Az internetről vettem az ötletet, ott nem tudom, milyen tésztából készült. Úgy gondoltam, hogy erre a célra a Blundell tésza lesz az, amiből én ki szeretném próbálni. A családomnak ízlett, de menetközben már születtek további ötleteim a töltelék összetételével kapcsolatban, de azt majd legközelebb.

Hozzávalók

A tésztához

A szélére

A közepébe

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...