r
Nosalty Logó

Virágkosár torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Virágkosár torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótatésztához

A meggytöltelékhez

A fehér krémhez

A csokoládékrémhez

A tetejére

1410
Kalória
29.3g
Fehérje
200.1g
Szénhidrátok
56.9g
Zsír
82.3g
Víz
363.1g
Koleszterin
8.8g
Rost
114.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótatésztához

A meggytöltelékhez

A fehér krémhez

A csokoládékrémhez

A tetejére

Összesen 1410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótatésztához

A meggytöltelékhez

A fehér krémhez

A csokoládékrémhez

A tetejére

Összesen 5639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótatésztához

A meggytöltelékhez

A fehér krémhez

A csokoládékrémhez

A tetejére

Összesen 249 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.1 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 1410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    227.4 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6434.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1217 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    2662 mg
  • Nátrium
    1901 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.5 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    329.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2014 micro
Összesen 5639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. Elkészítjük a piskótatésztát a hozzávalóinkból. Hozzáadjuk a kakaóport is.
  2. A meggytöltelékhez a búzakeményítőt kevés kompótlével kikeverjük (kb. 1 dl) csomómentesre, a többi levet felfőzzük a cukorral, majd hozzá borítjuk a meggyet is, és ráöntjük a csomómentes pépet. Addig forraljuk, míg zselészerű nem lesz.
  3. A fehér krémhez a tejszínhabot jó keményre felverjük, és porcukorral ízesítjük.
  4. A csokoládékrémhez a tejszínhabot keményre verjük, és porcukorral, kakaóporral ízesitjük.
  5. A krémeket habzsákba töltjük és körbe nyomjuk a piskóta lapokat úgy hogy a három krém váltakozva legyen.Fontos hogy a szélére ne kerüljön meggyzselé mert kifolyik!
  6. A torta oldalát kosárfonás-technikával készítettem (Itt egy videó róla segítségképpen: http://www.youtube.com/watch?v=RE4hBly_F7w&feature=related .
  7. A tetejét marcipánvirágokkal díszíthetjük (Azokat is én készítettem!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc

Anyukám névnapjára készült ez a virágkosár torta. Amúgy a belseje fekete-erdő ízesítésű.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!