r
Nosalty Logó

Virágfánk

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nornora
Virágfánk
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Sütés

Tálalás

1942
Kalória
27.6g
Fehérje
184.5g
Szénhidrátok
120.8g
Zsír
45.8g
Víz
178.9g
Koleszterin
6.7g
Rost
27.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Sütés

Tálalás

Összesen 1942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Sütés

Tálalás

Összesen 7767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Sütés

Tálalás

Összesen 401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1105.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 1942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    483.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4423.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1282 mg
  • Nátrium
    1852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    738.2 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    183.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    694 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 7767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 401 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt kb. 1 deci langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. Amíg felfut az élesztő, a lisztet kimérjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a sót, vaníliás cukrot, a maradék langyos tejet és a felolvasztott vajat. Opcionálisan rakhatunk bele rumot, rumaromát, citromhéjat is.
  3. A felfutott élesztőt is hozzáadjuk a tésztához, és alaposan eldolgozzuk. (Én kenyérsütő gépben szoktam dagasztani, azzal lesz a legszebb a tészta.) Előfordulhat, hogy kicsit több vagy kevesebb lisztet kíván a tészta. A lényeg, hogy olyan állaga legyen, hogy éppen ne ragadjon az edény falához.
  4. Megvárjuk, míg kb. kétszeresére dagad, majd lisztezett nyújtódeszkán kb. 7-10 mm vastagságra nyújtjuk.
  5. Almaszeletelővel kiszaggatjuk a tésztát. (Az almaszeletelőnek a külső pereme lejjebb van, mint a belső éles lemezek, ezáltal nem esik teljesen szét a tészta, és olajban kisüthető lesz egyben. Így kapjuk a virágformát.)
  6. A tésztát ismét kb. duplájára kelesztjük.
  7. Közepesen forró olajban kisütjük. Vigyázzunk, ha túl forró az olaj, nagyon gyorsan megsül, és a közepe nyers maradhat. Kiszedés után csepegtessük le róla a felesleges olajat.
  8. Vaníliás porcukorral, lekvárral kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Kicsi gyerekeim vannak, és szeretem őket meglepni finomságokkal. Sima fánkot akartam készíteni, de amikor elő akartam kapni a pogácsaszaggatót, megláttam az almaszeletelőt... Gondoltam, megnézem, mi lesz belőle. Szerintem jó lett.:) Evés közben a fánkvirág szirmai leszedhetők, és egyesével mártogathatóak a lekvárba.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!