r
Nosalty Logó

Virág fánk Évi nénitől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Virág fánk Évi nénitől
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Sütés

581
Kalória
8.7g
Fehérje
43.2g
Szénhidrátok
43.4g
Zsír
11.5g
Víz
50.5g
Koleszterin
5.6g
Rost
11g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Tészta

Sütés

Összesen 581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Tészta

Sütés

Összesen 6969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír

Tészta

Sütés

Összesen 457 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 581 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    520.6 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4405.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    831 mg
  • Foszfor
    2667 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

Víz

  • Összesen
    138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    182 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1455 micro
Összesen 6969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 457 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, egy teáskanálnyi cukrot teszünk bele, valamint belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe mérjük a többi hozzávalót. A vajat lágy állapotban adjuk a tésztához. A gépet dagasztóprogramra kapcsoljuk.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk 1 cm vékonyra, és virág alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Két tésztavirágot egymásra fektetünk, és egy dugóval a közepét benyomjuk, hogy mindkét tésztarétegen átnyomódjon, így "összeragasztva" a szirmokat.

Sütés

  1. Mire mindet kiszaggatjuk és összeragasztjuk, kezdhetjük a felforrósított olajban a kisütésüket, mert szép kövérre kelnek.
  2. Fedő alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  3. A megsült fánkokat konyhai törlőn leitatjuk.
  4. Tálalásnál meghinthetjük kevés házi vaníliás porcukorral, közepébe házi baracklekvárt teszünk porzónak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 4 perc

Ezt a remek ötletet Szánter blogján láttam. Mivel úgyis terveztem, hogy fánkot sütök, így ezt a mintát követtem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!