r
Nosalty Logó

Vidám malacos kocsonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Vidám malacos kocsonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

kocsonya

díszítés

Összesen 2254 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

kocsonya

díszítés

Összesen 9014 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

kocsonya

díszítés

Összesen 186 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    180.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5704.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    4040 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 2254 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    481.3 g

Zsír

  • Összesen
    722.3 g
  • Telített zsírsav
    249 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    336 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    2092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22818.7 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    503 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    4513 mg
  • Nátrium
    16162 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    3000.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    1200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 9014 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

kocsonya

  1. A füstölt húst 5-6 órára beáztatjuk. Leöntjük róla az áztatóvizet.
  2. Meleg vízben alaposan megmossuk, csak akkor tegyük fel főni, amikor már szép tiszta a lemosóvíz. Egy nagy fazékba beletesszük a húst, és ráöntjük a vizet.
  3. Lassan forraljuk, ha a hab kezd jelentkezni, azonnal szedjük le róla, és addig habozzuk, amíg már nem habzik.
  4. Egy hálóba beletesszük a hagymákat, paprikát, babérleveleket, és beletesszük a lébe. Ízlés szerint sózzuk. Nagyon lassan főzzük mindaddig, amíg a húsok megfőnek (5-6 óra).
  5. Egy kis tányérra vegyünk ki a léből, tegyük hideg helyre, és ha nem dermed meg, akkor még a tűzön hagyjuk.
  6. Ha készen vagyunk a főzéssel, szalvétával itassuk fel a tetejéről a zsírt, és egy másik fazékba szűrjük le.
  7. A húsokat osszuk el a tányérokba, felöntjük kocsonyalével, és hűvös helyre tesszük megdermedni.
  8. Lehet dekorálni is. Párizsiból kivágjuk a füleit és az orrát, olajbogyó a szemük :))
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 4642
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vidám malacos kocsonya
Salamon Csilla 1202 recept

A kocsonyakészítés oroszlán részét a párom végzi el. Enyém a mosogatás, kimerés, rendrakás és a dekoráció.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...