Vermutos spárgakrémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
63g zöldspárga9 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
25g martini bianco82 kcal
-
94g zöldség alaplé7 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g vaj38 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
7 kcal
-
31g főzőtejszín41 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
222
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g martini bianco654 kcal
-
750g zöldség alaplé53 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
57 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1759
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
22.3g zöldspárga3 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
8.9g martini bianco29 kcal
-
33.5g zöldség alaplé2 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1.9g vaj13 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
-
11.2g főzőtejszín15 kcal
-
13.4g gomba3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
77
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 552.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 126.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
222
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 108.5 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 474 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4422.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 456 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 922 mg
-
Nátrium 2837 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.7 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1011 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1086 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 327 mg
-
Retinol - A vitamin: 939 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1754 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2735 micro
Összesen
1759
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldspárga
-
1 közepes db vöröshagyma
-
fehér bors ízlés szerint
-
3 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek étkezési keményítő
-
250 ml főzőtejszín
-
30 dkg gomba
-
1 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
1 ek finomliszt
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Megtisztítjuk a spárgák alsó részét egy hámozóval a fás részektől. Azután a fejeket letörjük, és félretesszük, az alsó részeket pedig kisebb darabokra vágjuk.
- A hagymát csak úgy tessék-lássék felkockázzuk (mivel úgyis turmixolás áldozata lesz), 1 ek vajon kevés sóval pároljuk. Amikor üvegessé válik, megszórjuk fehérborssal, átkavarjuk, majd öntünk rá egy pohár vermouthot. Ezt követően beletesszük az apróra vágott spárgarészeket, felöntjük a zöldséglével (ez húslé is lehet, de nálunk Viola miatt nem az), megsózzuk, és lassú tűzön forraljuk.
- Közben a gombákat cikkekre vágjuk. 1 ek vaj és kevés olívaolaj keverékén pirosra sütjük, a végén minimális zúzott fokhagymát teszünk rá, tekerünk borsot, picit sózzuk, és félretesszük a spárgafejek mellé.
- A tejszínt és a keményítőt összekeverjük.
- Ezalatt az idő alatt a levesben puhára főnek a spárgadarabok, így egy botmixerrel zöld színű egyveleget gyártunk belőle.
- Visszatesszük a tűzre, belerakjuk a párolt gombát és a spárgafejeket.
- Hogy ne vesszenek kárba az ott keletkezett ízek, a serpenyőt, amiben a gombát megpirítottuk, kiöblítjük egy kis levessel, és ezt a finom, fűszeres lét is beleöntjük a fazékba.
- Elkészítjük a zöldséggaluskát. Egy müzlis tálkába beletesszük a vajat, a szárított zöldségeket, a tojást, a lisztet és egy egészen picike sót. Rögtön beleszaggatjuk a levesbe egy kávéskanállal (vagy késsel, már nem is tudom).
- Ekkor egy keveset kimerünk a levesből, ráöntjük a keményítős tejszínre, és beleöntjük a levesbe. Teszünk rá még egy picit vermouth-ot az íze kedvéért.
- Egyet rottyan még, és kész is.
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 665
- Feltöltés dátuma: 2013. június 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hozzátartozik, hogy nem szeretem különösebben a spárgát, és előkészíteni is legalább annyira zsenánt, mint pl. a halászlét passzírozni. Én nagyon lusta háziasszony vagyok, kevés dolgot szeretek csinálni, ami macerás. Évente egyszer azért csak rászánom magam a spárgával kapcsolatos műveletekre. Most krémleves készült belőle. Igazából nem tudom, miért nem szeretem a spárga körüli munkálatokat, mert a zöld (számomra ez tavaszi, a sárga olyan semmilyen) mindig zsenge, alig van egy kis pucolni való az alján, összességében hamar kész vagyok. Biztos valami fóbia.:))