r
Nosalty Logó

Vermutos spárgakrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vermutos spárgakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1759 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 222 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4422.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    2837 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1011 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1754 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2735 micro
Összesen 1759 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a spárgák alsó részét egy hámozóval a fás részektől. Azután a fejeket letörjük, és félretesszük, az alsó részeket pedig kisebb darabokra vágjuk.
  2. A hagymát csak úgy tessék-lássék felkockázzuk (mivel úgyis turmixolás áldozata lesz), 1 ek vajon kevés sóval pároljuk. Amikor üvegessé válik, megszórjuk fehérborssal, átkavarjuk, majd öntünk rá egy pohár vermouthot. Ezt követően beletesszük az apróra vágott spárgarészeket, felöntjük a zöldséglével (ez húslé is lehet, de nálunk Viola miatt nem az), megsózzuk, és lassú tűzön forraljuk.
  3. Közben a gombákat cikkekre vágjuk. 1 ek vaj és kevés olívaolaj keverékén pirosra sütjük, a végén minimális zúzott fokhagymát teszünk rá, tekerünk borsot, picit sózzuk, és félretesszük a spárgafejek mellé.
  4. A tejszínt és a keményítőt összekeverjük.
  5. Ezalatt az idő alatt a levesben puhára főnek a spárgadarabok, így egy botmixerrel zöld színű egyveleget gyártunk belőle.
  6. Visszatesszük a tűzre, belerakjuk a párolt gombát és a spárgafejeket.
  7. Hogy ne vesszenek kárba az ott keletkezett ízek, a serpenyőt, amiben a gombát megpirítottuk, kiöblítjük egy kis levessel, és ezt a finom, fűszeres lét is beleöntjük a fazékba.
  8. Elkészítjük a zöldséggaluskát. Egy müzlis tálkába beletesszük a vajat, a szárított zöldségeket, a tojást, a lisztet és egy egészen picike sót. Rögtön beleszaggatjuk a levesbe egy kávéskanállal (vagy késsel, már nem is tudom).
  9. Ekkor egy keveset kimerünk a levesből, ráöntjük a keményítős tejszínre, és beleöntjük a levesbe. Teszünk rá még egy picit vermouth-ot az íze kedvéért.
  10. Egyet rottyan még, és kész is.
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 665
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzátartozik, hogy nem szeretem különösebben a spárgát, és előkészíteni is legalább annyira zsenánt, mint pl. a halászlét passzírozni. Én nagyon lusta háziasszony vagyok, kevés dolgot szeretek csinálni, ami macerás. Évente egyszer azért csak rászánom magam a spárgával kapcsolatos műveletekre. Most krémleves készült belőle. Igazából nem tudom, miért nem szeretem a spárga körüli munkálatokat, mert a zöld (számomra ez tavaszi, a sárga olyan semmilyen) mindig zsenge, alig van egy kis pucolni való az alján, összességében hamar kész vagyok. Biztos valami fóbia.:))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...