Vérfagyasztó red velvet muffinok ehető üvegszilánkokkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
Red velvet muffintészta
-
5g vaj36 kcal
-
11g író4 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
4 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Fehércsokis sajtkém-topping
-
45 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
-
1g zselatinfix2 kcal
Cukorüveg
-
33g cukor126 kcal
-
11g cukorszirup31 kcal
-
17g víz0 kcal
Cukorszirup "vér"
-
5g cukorszirup14 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
502
kcal
- 3% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
Red velvet muffintészta
-
60g vaj430 kcal
-
130g író52 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
1g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
46 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Fehércsokis sajtkém-topping
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
300g krémsajt750 kcal
-
15g zselatinfix20 kcal
Cukorüveg
-
390g cukor1509 kcal
-
130g cukorszirup368 kcal
-
200g víz0 kcal
Cukorszirup "vér"
-
60g cukorszirup170 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
6001
kcal
- 3% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
Red velvet muffintészta
-
3g vaj22 kcal
-
6.6g író3 kcal
-
5g cukor20 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
0 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
2 kcal
-
0.3g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Fehércsokis sajtkém-topping
-
27 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
15.1g krémsajt38 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
Cukorüveg
-
19.7g cukor76 kcal
-
6.6g cukorszirup19 kcal
-
10.1g víz0 kcal
Cukorszirup "vér"
-
3g cukorszirup9 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
304
kcal
- 3% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.7 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
502
kcal
- 3% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 66 g
Zsír
-
Összesen 277.1 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 841 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2800.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 597 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 903 mg
-
Nátrium 997 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 847.9 g
-
Cukor 705 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 549.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1555 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 403 mg
-
Retinol - A vitamin: 1528 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 523 micro
Összesen
6001
kcal
- 3% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
Red velvet muffintészta
-
60 g vaj
-
100 g cukor
-
1 g só
-
2 db tojás
-
1 g vanília kivonat
-
160 g finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek ecet
-
1 teáskanál szódabikarbóna
Fehércsokis sajtkém-topping
-
100 g fehér csokoládé
-
100 g vaj
-
100 ml habtejszín
-
300 g krémsajt
Cukorüveg
Cukorszirup "vér"
Elkészítés
Red velvet muffintészta
- A puha vajat habosítsuk ki a cukorral, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a felvert tojásokat. Habosítsuk tovább, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot is.
- A lisztet, a kakaóport és a sót szitáljuk hozzá a tojásos-vajas keverékhez, majd forgassuk bele alaposan.
- Keverjük bele az írót és az ételfestéket is. (Az ételfestéket akár az íróval elvegyítve is a masszába keverhetjük.)
- Végül egy külön kis tálkában futtassuk fel a szódabikarbónát az ecetben és öntsük a tésztához.
- A kész tésztát muffinkapszlikkal kibélelt muffinsütőformába adagoljuk a formák feléig.
- Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük őket. A sütőajtót ne nyitogassuk!
Fehércsokis sajtkém-topping
- A krémhez elsőkörben gőz fölött vajjal és tejszínnel megolvasztjuk a fehér csokit, majd hagyjuk kihűlni teljesen. (Érdemes ezzel kezdeni, mert amíg kihűl a fehér csoki, addig összeállítjuk és megsütjük a muffinkat.)
- Miután kihűlt, kissé kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a mascarponét és tovább keverjük vele. Figyeljünk arra, hogy ne csapódjon ki a krémünk - használjuk kézi habverőt, és lágy mozdulatokkal dolgozzunk.
- Ha esetleg mégis kiikrásodik, egy kevés langyos tejszínnel tudunk javítani az állagán. Ha viszont túl híg lenne a krémünk, adjunk hozzá egy kevés zselatinos habfixálót.
- Az elkészült, kihűtött krémet habzsákba töltjük, és ízlésesen a kihűlt sütik tetejére nyomkodjuk.
Cukorüveg
- A glükózról annyit érdemes tudni, hogy több cukrászati recept kihagyhatatlan alapanyaga, többek között a fondanté is. Továbbá használjak állagpuhításra, sűrítésre, a cukor kikristályosodásának megakadályozására, ízek fokozására és nedvességmegtartásra is. Nagyon sokoldalú, nem könnyű vele bánni, de nem is lehetetlen. Beszerezhető az Ázsia Bt.-ből, illetve cukrászatieszköz-boltokból.
- Egy lábosba öntjük a hozzávalókat és elkezdjük őket összemelegíteni. 150 fokig kell melegíteni, majd ezen a hőfokon tartva alaposan kiforralni. Ehhez érdemes beszerezni egy maghőmérőt, így folyamatosan tudjuk ellenőrizni a hőmérsékletet.
- Akkor jó, ha intenzíven bugyborékol és a mennyiség a felére redukálódik. Sűrű, karamellszerű állagúnak kell lennie, csak éppenséggel nem barnul meg. Ügyeljünk rá főzés közben, hogy folyamatosan kevergessük és ellenőrizzük a hőfokot, nehogy megbarnuljon.
- Miután elértük a kellő állagot, lealufóliázott és enyhén kiolajozott fém(!) tepsire öntjük. Hagyjuk szétfolyni a tepsin és magától szétterülni.
- 1,5-2 órát hagyjuk hűlni. Ezalatt teljesen kidermed és tudunk vele dolgozni. Addig is befejezzük a krémet, rányomkodjuk a muffinokra és elkészítjük az ehető „vért”. Miután kihűlt a cukorüveg, barbár módon széttörögetjük apróbb szilánkokra és befejezzük vele a sütik díszítését.
Cukorszirup "vér"
- Egy kis tálkában a glükózszirupot és az ételfestéket összekeverjük. Mehet is a cukorszilánkokkal tarkított muffinokra. Ez persze opciónális, nem muszáj elkészíteni. Málnaporral vagy más színes cukorgyönggyel is befejezhetjük a díszítést.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 4977
- Feltöltés dátuma: 2020. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Nálunk is dübörög a halloweeni láz - ennek alkalmából alkottuk meg ezeket a rémisztően finom muffinokat. Szaftos vörösbársony-tészta, gazdag fehércsokoládés krém és cukorüvegszilánkok, na meg persze, ha már üvegszilánk, akkor egy kis piros cukorszirupos "vérrel" is fokozzuk a látványt. A videóban és a receptben minden fontos információ benne lesz az elkészítésről: nyugi, nem olyan macerás, mint amilyennek tűnik. Már maga a tésztaalap és a krém is páratlan ízkombót hoz össze, akár nem halloweeni kivitelben is érdemes kipróbálni,, ha úgy tetszik.