r
Nosalty Logó

Vérfagyasztó red velvet muffinok ehető üvegszilánkokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Vérfagyasztó red velvet muffinok ehető üvegszilánkokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Red velvet muffintészta

Fehércsokis sajtkém-topping

Cukorüveg

Cukorszirup "vér"

Összesen 502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Red velvet muffintészta

Fehércsokis sajtkém-topping

Cukorüveg

Cukorszirup "vér"

Összesen 6001 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Red velvet muffintészta

Fehércsokis sajtkém-topping

Cukorüveg

Cukorszirup "vér"

Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    277.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2800.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847.9 g
  • Cukor
    705 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1555 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1528 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 6001 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Red velvet muffintészta

Fehércsokis sajtkém-topping

Cukorüveg

Cukorszirup "vér"

Elkészítés

Red velvet muffintészta

  1. A puha vajat habosítsuk ki a cukorral, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a felvert tojásokat. Habosítsuk tovább, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot is.
  2. A lisztet, a kakaóport és a sót szitáljuk hozzá a tojásos-vajas keverékhez, majd forgassuk bele alaposan.
  3. Keverjük bele az írót és az ételfestéket is. (Az ételfestéket akár az íróval elvegyítve is a masszába keverhetjük.)
  4. Végül egy külön kis tálkában futtassuk fel a szódabikarbónát az ecetben és öntsük a tésztához.
  5. A kész tésztát muffinkapszlikkal kibélelt muffinsütőformába adagoljuk a formák feléig.
  6. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük őket. A sütőajtót ne nyitogassuk!

Fehércsokis sajtkém-topping

  1. A krémhez elsőkörben gőz fölött vajjal és tejszínnel megolvasztjuk a fehér csokit, majd hagyjuk kihűlni teljesen. (Érdemes ezzel kezdeni, mert amíg kihűl a fehér csoki, addig összeállítjuk és megsütjük a muffinkat.)
  2. Miután kihűlt, kissé kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a mascarponét és tovább keverjük vele. Figyeljünk arra, hogy ne csapódjon ki a krémünk - használjuk kézi habverőt, és lágy mozdulatokkal dolgozzunk.
  3. Ha esetleg mégis kiikrásodik, egy kevés langyos tejszínnel tudunk javítani az állagán. Ha viszont túl híg lenne a krémünk, adjunk hozzá egy kevés zselatinos habfixálót.
  4. Az elkészült, kihűtött krémet habzsákba töltjük, és ízlésesen a kihűlt sütik tetejére nyomkodjuk.

Cukorüveg

  1. A glükózról annyit érdemes tudni, hogy több cukrászati recept kihagyhatatlan alapanyaga, többek között a fondanté is. Továbbá használjak állagpuhításra, sűrítésre, a cukor kikristályosodásának megakadályozására, ízek fokozására és nedvességmegtartásra is. Nagyon sokoldalú, nem könnyű vele bánni, de nem is lehetetlen. Beszerezhető az Ázsia Bt.-ből, illetve cukrászatieszköz-boltokból.
  2. Egy lábosba öntjük a hozzávalókat és elkezdjük őket összemelegíteni. 150 fokig kell melegíteni, majd ezen a hőfokon tartva alaposan kiforralni. Ehhez érdemes beszerezni egy maghőmérőt, így folyamatosan tudjuk ellenőrizni a hőmérsékletet.
  3. Akkor jó, ha intenzíven bugyborékol és a mennyiség a felére redukálódik. Sűrű, karamellszerű állagúnak kell lennie, csak éppenséggel nem barnul meg. Ügyeljünk rá főzés közben, hogy folyamatosan kevergessük és ellenőrizzük a hőfokot, nehogy megbarnuljon.
  4. Miután elértük a kellő állagot, lealufóliázott és enyhén kiolajozott fém(!) tepsire öntjük. Hagyjuk szétfolyni a tepsin és magától szétterülni.
  5. 1,5-2 órát hagyjuk hűlni. Ezalatt teljesen kidermed és tudunk vele dolgozni. Addig is befejezzük a krémet, rányomkodjuk a muffinokra és elkészítjük az ehető „vért”. Miután kihűlt a cukorüveg, barbár módon széttörögetjük apróbb szilánkokra és befejezzük vele a sütik díszítését.

Cukorszirup "vér"

  1. Egy kis tálkában a glükózszirupot és az ételfestéket összekeverjük. Mehet is a cukorszilánkokkal tarkított muffinokra. Ez persze opciónális, nem muszáj elkészíteni. Málnaporral vagy más színes cukorgyönggyel is befejezhetjük a díszítést.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 4977
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vérfagyasztó red velvet muffinok ehető üvegszilánkokkal
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Nálunk is dübörög a halloweeni láz - ennek alkalmából alkottuk meg ezeket a rémisztően finom muffinokat. Szaftos vörösbársony-tészta, gazdag fehércsokoládés krém és cukorüvegszilánkok, na meg persze, ha már üvegszilánk, akkor egy kis piros cukorszirupos "vérrel" is fokozzuk a látványt. A videóban és a receptben minden fontos információ benne lesz az elkészítésről: nyugi, nem olyan macerás, mint amilyennek tűnik. Már maga a tésztaalap és a krém is páratlan ízkombót hoz össze, akár nem halloweeni kivitelben is érdemes kipróbálni,, ha úgy tetszik.

Hozzávalók

Red velvet muffintészta

Fehércsokis sajtkém-topping

Cukorüveg

Cukorszirup "vér"

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...