Verdens Beste ahogy Edit készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztához
-
37g vaj263 kcal
-
37g porcukor142 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
12g tej7 kcal
-
6 kcal
-
37g finomliszt133 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Habhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g porcukor194 kcal
Szóráshoz
-
25g mandulapehely148 kcal
Krémhez
-
133g tej75 kcal
-
13 kcal
-
86 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
1350
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztához
-
220g vaj1577 kcal
-
220g porcukor851 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
70g tej39 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g finomliszt801 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Habhoz
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
Szóráshoz
-
150g mandulapehely885 kcal
Krémhez
-
800g tej448 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
8086
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tésztához
-
7.5g vaj54 kcal
-
7.5g porcukor29 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
2.4g tej1 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
Habhoz
-
8.2g tojásfehérje4 kcal
-
10.2g porcukor40 kcal
Szóráshoz
-
5.1g mandulapehely30 kcal
Krémhez
-
27.3g tej15 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
4.6g vaníliás pudingpor18 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
10.2g habtejszín30 kcal
Összesen
275
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 381 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1431.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 455 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 347 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.7 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 96.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 479 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
1350
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 140.9 g
Zsír
-
Összesen 406.4 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 2288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8591.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 2730 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 523 mg
-
Foszfor 3002 mg
-
Nátrium 2084 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 982.1 g
-
Cukor 663 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 580.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2876 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 370 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 1322 mg
-
Retinol - A vitamin: 2821 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 639 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1597 micro
Összesen
8086
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
22 dkg vaj
-
22 dkg porcukor
-
6 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
7 ek tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
22 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Habhoz
-
6 db tojásfehérje
-
30 dkg porcukor
Szóráshoz
-
15 dkg mandulapehely
Krémhez
-
8 dl tej
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
6 ek cukor
-
3 dl habtejszín
Elkészítés
Tésztához
- A tészta hozzávalóinál a vajat a cukrokkal, tojásokkal, puha vajjal habosra keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet. Jól kikeverjük, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
- Egy 35×35 cm-es lemeztepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát rákenjük.
- A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és a tésztamasszára simítjuk.
- Mandulával megszórjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha mandula kezdene pirulni, akkor fóliával borítsuk be, mert különben megég.
- A krém készítése: A vaníliás pudingporokat, cukrokat 2 dl tejben simára keverjük, majd hozzákeverjük a többi tejet is és felfőzzük, majd kihűtjük.
- A tejszínt keményre verjük. A kihűlt pudingos krémhez óvatosan hozzákeverjük.
- Összeállítás: A kihűl tésztát hosszában kettévágjuk. Alul a mandulás habos rész kerül, rá a krém, majd mandulás habos rész felülre kerül.
- Enyhén porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35×35
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6430
- Feltöltés dátuma: 2013. május 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Ez az eredeti Verdens Beste, norvég sütemény. Egy internetes ismerőstől kaptam a receptet, aki kint él Norvégiában. Nagyon megtetszett a recept, és már többször megsütöttem. Nagy kedvence lett a családnak. Nagyon finom.