Verdás torta - Autótorta 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pechula Alexa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 7% Zsír
A vizes piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
5g víz0 kcal
-
0 kcal
A gesztenyés krémhez
-
42g gesztenye82 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
17g meggybefőtt12 kcal
A pudingos krémhez
-
14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
17g meggybefőtt12 kcal
-
17g babapiskóta63 kcal
-
1g rum3 kcal
-
1g zselatin3 kcal
A fondanthoz (a bevonáshoz)
A fondant alá
-
8g porcukor32 kcal
A vajas krémhez
Összesen
747
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 7% Zsír
A vizes piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
64g víz0 kcal
-
0 kcal
A gesztenyés krémhez
-
500g gesztenye980 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
200g meggybefőtt144 kcal
A pudingos krémhez
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
200g meggybefőtt144 kcal
-
200g babapiskóta752 kcal
-
16g rum37 kcal
-
10g zselatin34 kcal
A fondanthoz (a bevonáshoz)
A fondant alá
-
100g porcukor387 kcal
A vajas krémhez
Összesen
8950
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 7% Zsír
A vizes piskótához
-
6.5g tojás8 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
1.9g víz0 kcal
-
0 kcal
A gesztenyés krémhez
-
14.7g gesztenye29 kcal
-
7.3g habtejszín21 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
5.9g meggybefőtt4 kcal
A pudingos krémhez
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
-
8.8g tej5 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
5.9g meggybefőtt4 kcal
-
5.9g babapiskóta22 kcal
-
0.5g rum1 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
A fondanthoz (a bevonáshoz)
A fondant alá
-
2.9g porcukor11 kcal
A vajas krémhez
Összesen
259
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.9 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
747
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.4 g
Zsír
-
Összesen 205.1 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2862.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 789 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 975 mg
-
Nátrium 696 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1678.5 g
-
Cukor 1118 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 742.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1778 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 203 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 447 micro
-
Kolin: 653 mg
-
Retinol - A vitamin: 1743 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 369 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1010 micro
Összesen
8950
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
A vizes piskótához
-
4 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
8 ek víz
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
A gesztenyés krémhez
-
50 dkg gesztenye
-
250 ml habtejszín
-
10 g zselatin
-
20 dkg meggybefőtt
A pudingos krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
3 ek cukor
-
20 dkg babapiskóta
-
2 ek rum
-
10 g zselatin
A fondanthoz (a bevonáshoz)
A fondant alá
A vajas krémhez
Elkészítés
A vizes piskótához
- A piskóta elkészítéséhez a tojássárgákat 20 dkg (por)cukorral és 4 ek vízzel folyamatosan kikeverjük.
- A fehérjéket 4 ek vízzel keményre verjük, és kb. 5 dkg cukorral továbbverjük.
- A liszt felébe a szódabikarbónát belekeverjük, s ezt hozzákeverjük a tojássárgákhoz, majd a hab felét is hozzáadjuk, azután a többi lisztet, és a fennmaradt habbal könnyedén elkeverjük.
- Vajas, lisztes tepsiben egyenletes hőmérsékleten sütjük.
- A gesztenyés krém úgy készül, mint a gesztenye csoda esetében.
- A habtejszínt kis porcukorral lágy habbá verjük, a masszát beletörjük, és hozzáadjuk a zselatint, végül fakanállal belekeverjük a meggyeket is.
- A pudingos krémhez, 3 dl tejet forralunk, elkészítjük a pudingot szokott módon.
- Babapiskótát tördeljük, és megöntözzük rummal és meggylével, amennyit felvesz, hogy ne legyen túl vizes.
- Ha kész a puding, belekeverjük a babapiskótás masszát és a meggyet.
- A fondant-hoz itt találtam a receptet. (A pirosat színezővel, a barnát kakaóval színeztem.)
- Hullámvonalban felezzük a tortát, és két lapba vágjuk.
- Egyik felét a pudingossal, másikat a gesztenyéssel töltjük úgy, hogy kb. egy magasak legyenek.
- A fehér fondant kinyújtjuk kb. 2-3 mm-esre, alá bőven szórunk porcukrot, hogy ne tapadjon le.
- Vajas krémmel bevonjuk a tortát, és ráfektetjük a fondant, rásimítjuk, és a maradékot alul levágjuk, és "alágyúrjuk" a torta alá.
- Az utat és a táblákat megformázzuk a többi színes fondant-nal, de mást is lehet készíteni rá, a golyók m&m's golyók.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10451
- Feltöltés dátuma: 2011. június 19.
Ajánló
Finom desszert.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Pechula Alexa
22 recept
Párom keresztapjának 40. születésnapjára készült.