r
Nosalty Logó

Vendégváró szelet Valitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vendégváró szelet Valitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A piskótához

Összesen 1640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A piskótához

Összesen 6556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A piskótához

Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 1640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    285.6 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3183.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1202 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    892 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2387 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 6556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

A piskótához

Elkészítés

A lapokhoz

  1. A 25 dkg lisztet az 5 dkg vajjal elmorzsoljuk, a 2 evőkanál tejben feloldjuk a szalalkálit.
  2. A liszthez adjuk az 5 dkg cukrot, a tojást, a 2 dkg kakaót és a tejjel együtt a szalalkálit.
  3. Az egészet jól összegyúrjuk, két cipóra osztjuk, vékonyra kinyújtjuk. Tepsi hátán megsütjük őket.
  4. A krémhez a lisztet a vaníliás cukorral, tejjel elkeverjük, és simára főzzük.
  5. Ha kihűlt, belekeverjük a rumot és az előre kikevert vajat. Az egyik lapot megkenjük a fele krémmel, rátesszük a piskótát, amitaszokásos módonkészítünk. Azt is megkenjük a krémmel, majd rányomkodjuk a másik lapot. Kissé megporcukrozzuk, mutatós és kiadós sütemény.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 40177
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc süteményünk, a család minden tagja kedveli, véletlenül találtam rá egy szakácskönyvben már jó régen, szeretem elkészíteni, mert kiadós és ízletes is.

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...