r
Nosalty Logó

Velővel töltött cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Velővel töltött cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Velős töltelék

Besamel mártás

Gomba feltét

Cannelloni

Összesen 739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Velős töltelék

Besamel mártás

Gomba feltét

Cannelloni

Összesen 2956 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Velős töltelék

Besamel mártás

Gomba feltét

Cannelloni

Összesen 200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    3328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1611 micro
Összesen 739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    124.5 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    13312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5879.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    1155 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2641 mg
  • Nátrium
    1467 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    743 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4727 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6443 micro
Összesen 2956 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Velős töltelék

Besamel mártás

Gomba feltét

Cannelloni

Elkészítés

Velős töltelék

  1. Felaprítjuk a hagymát, fokhagymát, majd olívaolajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a velőt, sózzuk, borsozzuk.
  3. Körülbelül 15-20 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a bazsalikomot.

Besamel mártás

  1. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
  2. Felöntjük tejjel, belereszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Lassú tűzön folyamatos keverés mellett besűrűsítjük.

Gomba feltét

  1. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a tetszőlegesen kiválasztott gombát.
  2. Sózzuk, borsozzuk, pár percig pirítjuk, és miután levettük a tűzről, hozzáadunk egy kevés felaprított petrezselymet.

Cannelloni

  1. A cannellonit 5 percig előfőzzük.
  2. A velő-tölteléket habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a tésztákat.
  3. Kivajazott tepsibe fektetjük a töltött tésztát, majd a tetejére öntjük a besamel mártást.
  4. Pár perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Ha kész, megszórjuk a pirított gombával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6695
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 07.

Ajánló

A gomba feltét mellett különböző csírákkal is fogyaszthatjuk/díszíthetjük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hannibal konyhaművészete még azokat is megihleti, akik egyébként irtóznak a karakterétől. Ő nem csak egyszerűen főz, sokkal inkább alkot. Ételei, terítése és nagy gonddal kiválogatott alapanyagai mind-mind egy művészi alkotás részei. Ha te is hasonlót alkotnál a konyhában, íme egy recept, amivel bárkit levehetsz a lábáról.

Hozzávalók

Velős töltelék

Besamel mártás

Gomba feltét

Cannelloni

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...