r
Nosalty Logó

Velővel töltött cannelloni

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Velővel töltött cannelloni
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Velős töltelék

Besamel mártás

Gomba feltét

Cannelloni

739
Kalória
31.1g
Fehérje
54.4g
Szénhidrátok
43.3g
Zsír
185.7g
Víz
3.3kg
Koleszterin
3.2g
Rost
4.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Velős töltelék

Besamel mártás

Gomba feltét

Cannelloni

Összesen 739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Velős töltelék

Besamel mártás

Gomba feltét

Cannelloni

Összesen 2956 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Velős töltelék

Besamel mártás

Gomba feltét

Cannelloni

Összesen 200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    3328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    185.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1611 micro
Összesen 739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    124.5 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    13312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5879.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    1155 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2641 mg
  • Nátrium
    1467 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    743 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4727 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6443 micro
Összesen 2956 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

Velős töltelék

  1. Felaprítjuk a hagymát, fokhagymát, majd olívaolajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a velőt, sózzuk, borsozzuk.
  3. Körülbelül 15-20 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a bazsalikomot.

Besamel mártás

  1. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
  2. Felöntjük tejjel, belereszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Lassú tűzön folyamatos keverés mellett besűrűsítjük.

Gomba feltét

  1. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a tetszőlegesen kiválasztott gombát.
  2. Sózzuk, borsozzuk, pár percig pirítjuk, és miután levettük a tűzről, hozzáadunk egy kevés felaprított petrezselymet.

Cannelloni

  1. A cannellonit 5 percig előfőzzük.
  2. A velő-tölteléket habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a tésztákat.
  3. Kivajazott tepsibe fektetjük a töltött tésztát, majd a tetejére öntjük a besamel mártást.
  4. Pár perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Ha kész, megszórjuk a pirított gombával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Hannibal konyhaművészete még azokat is megihleti, akik egyébként irtóznak a karakterétől. Ő nem csak egyszerűen főz, sokkal inkább alkot. Ételei, terítése és nagy gonddal kiválogatott alapanyagai mind-mind egy művészi alkotás részei. Ha te is hasonlót alkotnál a konyhában, íme egy recept, amivel bárkit levehetsz a lábáról.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!