Velővel töltött cannelloni
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
Velős töltelék
-
150g sertésvelő191 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
54g cannelloni200 kcal
Besamel mártás
-
50g tej28 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Gomba feltét
-
13g gomba3 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Cannelloni
Összesen
739
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
Velős töltelék
-
600g sertésvelő762 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
216g cannelloni801 kcal
Besamel mártás
-
200g tej112 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Gomba feltét
-
50g gomba11 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Cannelloni
Összesen
2956
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
Velős töltelék
-
40.8g sertésvelő52 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.1g petrezselyem1 kcal
-
4.1g bazsalikom1 kcal
-
2.2g olívaolaj19 kcal
-
14.7g cannelloni54 kcal
Besamel mártás
-
13.6g tej8 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.4g parmezán sajt13 kcal
Gomba feltét
-
3.4g gomba1 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Cannelloni
Összesen
200
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 3328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1469.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 660 mg
-
Nátrium 367 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 185.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 293 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1182 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1611 micro
Összesen
739
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 124.5 g
Zsír
-
Összesen 173.1 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 13312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5879.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 263 mg
-
Kálcium 1155 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 2641 mg
-
Nátrium 1467 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 743 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 831 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1173 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 710 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 436 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4727 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6443 micro
Összesen
2956
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 904 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 321 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
Velős töltelék
-
60 dkg sertésvelő
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
1 csokor bazsalikom
-
4 ek olívaolaj
-
18 db cannelloni
Besamel mártás
-
2 dl tej
-
5 dkg vaj
-
2 púpozott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
5 dkg parmezán sajt
Gomba feltét
-
5 dkg gomba
-
3 ek petrezselyem
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Cannelloni
Elkészítés
Velős töltelék
- Felaprítjuk a hagymát, fokhagymát, majd olívaolajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a velőt, sózzuk, borsozzuk.
- Körülbelül 15-20 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a bazsalikomot.
Besamel mártás
- Egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
- Felöntjük tejjel, belereszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szerecsendióval fűszerezzük.
- Lassú tűzön folyamatos keverés mellett besűrűsítjük.
Gomba feltét
- Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a tetszőlegesen kiválasztott gombát.
- Sózzuk, borsozzuk, pár percig pirítjuk, és miután levettük a tűzről, hozzáadunk egy kevés felaprított petrezselymet.
Cannelloni
- A cannellonit 5 percig előfőzzük.
- A velő-tölteléket habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a tésztákat.
- Kivajazott tepsibe fektetjük a töltött tésztát, majd a tetejére öntjük a besamel mártást.
- Pár perc alatt aranybarnára sütjük.
- Ha kész, megszórjuk a pirított gombával.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6700
- Feltöltés dátuma: 2014. május 07.
Ajánló
A gomba feltét mellett különböző csírákkal is fogyaszthatjuk/díszíthetjük!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hannibal konyhaművészete még azokat is megihleti, akik egyébként irtóznak a karakterétől. Ő nem csak egyszerűen főz, sokkal inkább alkot. Ételei, terítése és nagy gonddal kiválogatott alapanyagai mind-mind egy művészi alkotás részei. Ha te is hasonlót alkotnál a konyhában, íme egy recept, amivel bárkit levehetsz a lábáról.