Velő különös bundában zöldségekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Häxa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
Zöldségköret
-
80g sárgarépa29 kcal
-
60g lilahagyma22 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
40g cukkini6 kcal
-
133g alma62 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
17g vaj120 kcal
Bundás velő
-
150g sertésvelő191 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
17g dió109 kcal
-
3g tökmag15 kcal
-
31 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
37g tojás46 kcal
Összesen
915
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
Zöldségköret
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
400g alma187 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
50g vaj359 kcal
Bundás velő
-
450g sertésvelő572 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
50g dió327 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
16g napraforgómag93 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
2746
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
Zöldségköret
-
11.4g sárgarépa4 kcal
-
8.5g lilahagyma3 kcal
-
14.2g burgonya8 kcal
-
5.7g cukkini1 kcal
-
19g alma9 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
Bundás velő
-
21.4g sertésvelő27 kcal
-
1.4g zsemlemorzsa6 kcal
-
2.4g dió16 kcal
-
0.5g tökmag2 kcal
-
0.8g napraforgómag4 kcal
-
2.4g parmezán sajt9 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
Összesen
130
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 50.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 3460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1973.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 866 mg
-
Nátrium 559 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 465.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 802 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6019 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1203 micro
Összesen
915
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.6 g
Zsír
-
Összesen 150.9 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 10379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5920.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 1015 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 422 mg
-
Foszfor 2598 mg
-
Nátrium 1676 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1395.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2407 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 365 micro
-
Kolin: 424 mg
-
Retinol - A vitamin: 591 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 18057 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3610 micro
Összesen
2746
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 493 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 353 micro
-
β-karotin 857 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
Zöldségköret
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db lilahagyma
-
3 közepes db burgonya
-
1 kis db cukkini
-
2 közepes db alma
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
1 késhegynyi gyömbér
-
5 dkg vaj
Bundás velő
-
45 dkg sertésvelő
-
3 ek zsemlemorzsa
-
5 dkg dió
-
1 ek tökmag
-
2 ek napraforgómag
-
5 dkg parmezán sajt
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojás
Elkészítés
Zöldségköret
- A zöldségeket megpucoljuk, a krumplit és a sárgarépát előfőzzük kb 10 percig, majd feldaraboljuk ízlésünknek megfelelő formára és méretre, a hagymával, a cukkinivel és az almával együtt. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, a vaj felét kis darabokban rászórjuk (vagy kenjük, ha puha), a zöldségeket belepakoljuk, sóval, borssal, szerecsendióval, kakukkfűvel, őrölt gyömbérrel ízesítjük, a vaj másik felét a tetején elosztjuk, alufóliával lefedjük, és 20 percig, majd a fóliát levéve még 15 percig sütjük.
- A megtisztított velőrózsákat lobogó vízbe dobjuk egy pillanatra - csak egy rottyanás erejéig, kiszedjük, kihűtjük, sózzuk, majd panírozzuk őket. A liszt és tojás a szokásos módon, a zsemlemorzsát összekeverjük a parmezánnal és a darált magvakkal. Forró olajban kisütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5848
- Feltöltés dátuma: 2014. február 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Häxa
52 recept
Nem szeretem, ha valamit KELL csinálnom. Na ez az esti velőrántás pont olyan volt. De ha már velő, legyen menő, jól megvariáltam - leginkább a magam szórakoztatására, hogy eltereljem a figyelmem arról, hogy mennyire nincs kedvem hozzá... Kimondottan ízletes lett.