r
Nosalty Logó

Vegetáriánus padlizsán lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Vegetáriánus padlizsán lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1638 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2140.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8562.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1777 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    4726 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1348.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1638 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3947 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat 5-7 mm vékony karikákra vágjuk, a tojásokat felverjük (+ én kevés vízzel felhígítottam), a zsemlemorzsát összekeverjük a fűszerekkel.
  2. A padlizsánkarikákat először a tojásban, majd a zsemlemorzsában megforgatva bepanírozzuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. 220°C-ra előmelegített sütőben, 20 perc alatt, szép aranybarnára sütjük őket.
  3. Amíg sül a padlizsán, lereszeljük a sajtokat, és egy magasabb falú tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy kivajazunk.
  4. A paradicsomszósz negyedét szétkenjük az edény alján, erre jön a padlizsánkarikák harmada, majd a mozzarella, a parmezán és a bazsalikom fele. Ráöntünk még egynegyednyi paradicsomszószt, erre jön egy sor padlizsán, majd megint egy adag paradicsomszósz. Végül rárakjuk az utolsó harmad padlizsánt, a maradék paradicsomszószt, valamint a mozzarella, a parmezán és a bazsalikom másik felét.
  5. Berakjuk az egészet 15-20 percre a sütőbe. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3488
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegetáriánus padlizsán lasagne
Rosanics Petra 351 recept

Többféle padlizsán lasagne recepttel találkoztam már, mindegyik remekül hangzott. Végül, ezt az egyszerű, és gyorsan elkészíthető, húsmentes verziót próbáltam ki, és nekem nagyon ízlett. Legközelebb darált hússal is kipróbálom, biztos úgy is működik a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...