r
Nosalty Logó

Vegetáriánus fasírt Czápika konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Czápika
Vegetáriánus fasírt Czápika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 992 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3967 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1623.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    894 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 992 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    238.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6494.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1062 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    3576 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    85 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    741 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2282 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2975 micro
Összesen 3967 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyeret beáztatjuk.
  2. Az egyik fej vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, majorannával megszórjuk. Pirosra sütjük,kihűtjük.
  3. A kenyeret kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, a gombát, a másik fej apróra vágott (vagy reszelt) vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, afűszereket, összegyúrjuk. Itt az összeállításnál is kell bele só, bors és majoranna, nem csak a gomba pirításnál.
  4. Gombócokat formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsiradékban megsütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 15151
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 15.

Ajánló

Olcsó, hó végi fogásnak is megfelel, amikor kevés pénzből kell finomat főzni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegetáriánus fasírt Czápika konyhájából
Czápika 30 recept

Ez tulajdonképpen egy hús nélküli fasírt. Készülhet gomba nélkül is, akkor a masszába szükséges némi zsiradékot tenni, hogy ne legyen száraz. Nálunk sokszor készül főzelékhez feltétnek, vagy csak savanyúsággal, salátával, egyszerű fogásnak. Ha nem vegetáriánusoknak készül, kerülhet bele májkrém is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...