r
Nosalty Logó

Vegán zöldséges ragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Júlia
Vegán zöldséges ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 649 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1660 micro
  • β-karotin
    4504 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2288 micro
  • Lut-zea
    2769 micro
Összesen 214 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3844.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    2664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1333 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4981 micro
  • β-karotin
    13513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6864 micro
  • Lut-zea
    8306 micro
Összesen 649 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    224 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    309 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 30 kcal

Elkészítés

  1. 1 hagymát, 1 zellerszárat és 1 répát felaprítunk kis darabokra.
  2. Egy lábasba tesszük az aprított zöldségeket a 60 ml alaplével és a zöldségeket puhára főzzük benne.
  3. A másik hagymát is felaprítjuk (nem kell olyan apróra), az edénybe tesszük és puhára főzzük.
  4. A gombákat megmossuk, felaprítjuk, majd az edénybe tesszük. Addig főzzük, amíg kis levet nem eresztenek a gombák.
  5. Ízesítjük a rozmaringgal, sóval és borssal.
  6. Hozzáöntjük a bort, majd pár percig hagyjuk rotyogni.
  7. Hozzáadjuk a maradék alaplevet és a konzerv paradicsomot.
  8. A többi zöldséget megpucoljuk, megmossuk és feldaraboljuk. A leveshez adjuk, felvesszük a lángot és hagyjuk rotyogni, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  9. Lejjebb vesszük a lángot, majd hozzáadjuk a borsót.
  10. A keményítőt csomómentesen elkeverjük 1 ek hideg vízzel, ezt is az alaphoz öntjük. Megfelelő sűrűségűre főzzük.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 2767
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg őszi estéken nagyon megéri hasonlókat főzni. Kevés vele a munka, sokáig eláll a hűtőben és nagyon laktató.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...