Vegán palacsinta radicchioval töltve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
A palacsintatésztához
-
40g finomliszt146 kcal
-
60g mandulatej23 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
A töltelékhez
-
76g radicchio16 kcal
-
18g lilahagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
10g dió68 kcal
A karamellizált körtéhez
A besamellhez
-
8g finomliszt29 kcal
-
6g vaj40 kcal
-
40g mandulatej15 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g gorgonzola18 kcal
Összesen
520
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
A palacsintatésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
300g mandulatej114 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
A töltelékhez
-
380g radicchio80 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
52g dió340 kcal
A karamellizált körtéhez
A besamellhez
-
40g finomliszt146 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
200g mandulatej76 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g gorgonzola88 kcal
Összesen
2598
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
A palacsintatésztához
-
12g finomliszt44 kcal
-
18g mandulatej7 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g olívaolaj26 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
A töltelékhez
-
22.8g radicchio5 kcal
-
5.4g lilahagyma2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g olívaolaj8 kcal
-
3.1g dió20 kcal
A karamellizált körtéhez
A besamellhez
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
12g mandulatej5 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g gorgonzola5 kcal
Összesen
156
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 574.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 126.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6139 micro
Összesen
520
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50 g
Zsír
-
Összesen 138.2 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2873.9 g
-
Cink 72 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 734 mg
-
Nátrium 1417 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 295.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 631.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 937 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 354 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30695 micro
Összesen
2598
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1840 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
A palacsintatésztához
-
200 g finomliszt
-
2 csipet só
A töltelékhez
-
1 közepes fej radicchio
-
1 közepes fej lilahagyma
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
2 ek olívaolaj
-
2 marék dió
A karamellizált körtéhez
A besamellhez
-
2 púpozott ek finomliszt
-
1 csipet só
Elkészítés
A palacsintatésztához
- A palacsintatésztát egy tálban bekeverjük és a hűtőbe tesszük pihenni.
A töltelékhez
- Aztán egy serpenyőben megpirítjuk az aprított diót, párat hagyhatunk egészben, hogy majd ezzel díszítsük a palacsintát.
- Utána elkészítjük a tölteléket. Akár ugyanebben a serpenyőben kevés olívaolajon megpároljuk a finoman csíkozott lilahagymát vagy salottát, rádobjuk az ugyancsak vékony szeletekre vágott radicchiot, sózzuk, borsozzuk,és egy két perc alatt összefonnyasztjuk, végül az aprított dióval összeforgatjuk.
A karamellizált körtéhez
- Aztán a körtét tisztítjuk szeleteljük, és a serpenyőben karamellizáljuk egy kevés mézzel vagy vegán módon barna cukorral.
A besamellhez
- A krémesítéshez egy magasabb szószos edényben megpirítjuk a lisztet olívaolajon vagy vajon, felöntjük és simára keverjük mandulatejjel, ami lehet persze zab-, kesu- vagy rizstej is. Aztán amikor elkezd besűrűsödni, folyamatos keverés mellett belecsipegetjük a gorgonzolát, vagy kéksajtot, ízlés szerint sózzuk.
- Palacsintasütőben merőkanalanként kisütjük a bekevert tésztát. Kissebb méretű, kb. 15 cm átmérőjű palacsintákat sütünk. Ne szárítsuk ki, könnyű vele dolgozni, amint megszilárdul a tészta, azonnal forgassuk, így megtartja szép sárgás színét.
- A kész palacsintákat besamellel és diós radicchioval megtöltjük, összehajtjuk, pirított dióval díszítjük és karamellizált körtével, még melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 869
- Feltöltés dátuma: 2024. január 26.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
vegán húsvéti receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegán receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Ez egy nagyszerű vegán recept, amit vega módon is el lehet készíteni, ha a besamellbe gorgonzolát keverünk. A karamellizált körte nagyon jól harmonizál a radicchioval és a dióval.